Gezonde start

Koolhydraatarm weekmenu met slanke recepten

De eerste week in het nieuwe jaar zit er weer op! Ik hoop dat het 5-daagse weekmenu met slanke recepten van de vorige week is bevallen. Maar we gaan nog even door op de ‘gezonde’ toer. Daarom deze week een koolhydraatarm weekmenu met koolhydraat-arme gerechten. 

Waar let je op als je koolhydraat-arm wil eten? Kies bij het diner eerst vlees, vis, of kaas. En vul dit aan met veel groenten en/of salades. Kortweg: eigenlijk vervang je aardappelen, brood of pasta door groenten. En dat is extra gezond, want groenten bevatten veel belangrijke voedingsstoffen als vitaminen en mineralen.

MAANDAG

We starten op maandag altijd met de MEATLESS MONDAY. Ga vandaag genieten van deze broccolitaart met mozzarella. Een recept van Pascaele Naessens. Zij wil laten zien dat je met pure ingrediënten juist heel verleidelijke gerechten kunt maken.

Per persoon bevat dit gerecht  480 Kcal, en 17 koolhydraten.

Broccoli taart met mozzarella
Broccoli taart met mozzarella

DINSDAG

Op dinsdag kiezen we een klassieker uit de Belgische keuken: waterzooi met kip en groenten. Om het echt mooi koolhydraatarm te houden, dan moet je wel de aardappelen weglaten. Daarvoor in de plaats verdubbel je de champignons.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 390 Kcal, en 17 koolhydraten.

Waterzooi met kip
Waterzooi met kip en groenten

WOENSDAG

Pasta vindt iedereen lekker. In deze lasagne boordevol groenten wordt de pasta vervangen door lagen courgette. Onvoorstelbaar lekker en smeuïg. Je proeft dat je heel gezond bezig bent!

Per persoon bevat dit gerecht slechts 385 Kcal, en 25 koolhydraten.

Courgette - lasagne
Courgette – lasagne

 

DONDERDAG

Op donderdag eten we een heerlijk visje: deze gebakken schar met Hollandse garnalen is echt héél calorie-arm. Maar let op: bestrooi de vis NIET met de bloem, alleen met kerriepoeder, zout en peper.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 245 Kcal, en 3 koolhydraten.

gebakken schar met Hollandse garnalen
Schar met Hollandse garnalen

VRIJDAG

Op vrijdag alvast een knipoog naar het weekend. Met deze biefstuk met groene salsa ben je de koning te rijk; het is een waar feestmaal. Maar de patat frites wel laten staan. Serveer er lekker veel groenten bij zoals broccoli, witlof of spinazie. Ook een tomatensalade met wat bleekselderij is een goed plan.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 485 Kcal, en 6,5 koolhydraten.

Biefstuk met groene salsa
Biefstuk met groene salsa

 

Weekmenu 33 Zomers kh-armNog een koolhydraatarm weekmenu nodig? Hier vind je nog 5 koolhydraatarme gerechten!

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *