Deze week houden we het makkelijk; we gaan voor simpele ovenschotels. Hoe? Gewoon een kwestie van stapelen (of mengen) van ingrediënten in de braadslede of op de bakplaat. Daar is niets ingewikkeld aan. Met fantastische resultaat zowel in kleur als smaak.
En bij al deze simpele ovenschotels hoeft een glas wijn niet te ontbreken. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk ovenrecept.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
Op Meatless Monday starten we met heerlijke vegetarische courgettetaart: bladerdeeg met courgette en ricotta. Heel simpel; je rolt het kant-en-klare bladerdeeg uit op de bakplaat. Vervolgens de andere ingrediënten erop. En bakken maar….
Op dinsdag maken we een ovenschotel van geroosterde wintergroenten. Wortel, pastinaak en koolraap snijd je in staafjes. Mengen met sjalotjes en rozemarijn. De oven doet het werk… Erbij een sappig gebakken braadworstje.
Op donderdag eten we vis: heek met chorizo en bonen. Héél makkelijk om te maken. Kwestie van bonen mengen met de chorizo, dan de vis (hoeft geen heek te zijn!) erop en je ovenschotel kan de oven in. In 25 minuten op tafel. Heerlijk met een frisse salade erbij.
Al spruitjes op tafel gehad? Deze Italiaanse ovenschotel is een aanrader. Het is een heerlijk eenpansgerecht van aardappeltjes, spruitjes, salami en frisse appel. Op het laatst nog even de mozzarella laten smelten. Mmm…
Geef een reactie