Weekmenu #44

5x simpele ovenschotels

Deze week houden we het makkelijk; we gaan voor simpele ovenschotels. Hoe? Gewoon een kwestie van stapelen (of mengen) van ingrediënten in de braadslede of op de bakplaat. Daar is niets ingewikkeld aan. Met fantastische resultaat zowel in kleur als smaak.

En bij al deze simpele ovenschotels hoeft een glas wijn niet te ontbreken. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk ovenrecept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met heerlijke vegetarische courgettetaart: bladerdeeg met courgette en ricotta. Heel simpel; je rolt het kant-en-klare bladerdeeg uit op de bakplaat. Vervolgens de andere ingrediënten erop. En bakken maar….

Bladerdeegtaartje met ricotta en courgette
Bladerdeegtaartje met ricotta en courgette

DINSDAG

Op dinsdag maken we een ovenschotel van geroosterde wintergroenten. Wortel, pastinaak en koolraap snijd je in staafjes. Mengen met sjalotjes en rozemarijn. De oven doet het werk… Erbij een sappig gebakken braadworstje.

Geroosterde wintergroenten met worst
Geroosterde wintergroenten met worst

WOENSDAG

Uit de keuken van Diana Henry, een vriendin van Ottolenghi, komt deze snelle ovenschotel van kipdijfilet met feta en dille. Erbij frisse, licht pittige harissayoghurt. Super-recept!

Kippendijfilet met feta uit de oven van Diana Henry
Kippendijfilet met feta uit de oven

DONDERDAG

Op donderdag eten we vis: heek met chorizo en bonen. Héél makkelijk om te maken. Kwestie van bonen mengen met de chorizo, dan de vis (hoeft geen heek te zijn!) erop en je ovenschotel kan de oven in. In 25 minuten op tafel. Heerlijk met een frisse salade erbij.

Heek met chorizo uit het kookboek Vers uit de oven van Ajda Mehmet
Heek met chorizo en bonen

VRIJDAG

Al spruitjes op tafel gehad? Deze Italiaanse ovenschotel is een aanrader. Het is een heerlijk eenpansgerecht van aardappeltjes, spruitjes, salami en frisse appel. Op het laatst nog even de mozzarella laten smelten. Mmm…

Winterse ovenschotel met spruitjes
Italiaanse ovenschotel met spruitjes en appel

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 6 Uit de ovenZin in nog meer simpele ovenschotels uit de oven? Hier vind je er nog vijf

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET  5 SIMPELE OVENSCHOTELS OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu simpele ovengerechten. Makkelijk en eenvoudig, het is een kwestie van stapelen of mengen. Dat zijn deze 5 simpele ovenschotels, want de oven doet het werk. Alle ovenrecepten zijn aanraders! #makkelijk #oven #doordeweeks #herfst #comfortfood