Bladerdeegtaartje met ricotta en courgette

Worldwide Wednesday
Bladerdeegtaartje met ricotta en courgette

Dit hartig taartje maak ik graag in het weekend klaar. Het smaakt niet alleen heerlijk, maar het is ook makkelijk te maken. De zachte smaak van de courgette combineert goed met de zoute smaak van de feta. En de krokante pijnboompitjes en zoete honing maken het helemaal af. Een bewijs dat lekker eten, niet moeilijk hoeft te zijn!

4 personen40 minuten

Ingrediënten

  • 1 ei (large)
  • 2 el gedroogde oregano
  • snufje peper
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 250 g ricotta
  • 1 rol kant-en-klaar-bladerdeeg (koeling, 270 gram)
  • 1 courgette
  • 250 g fetakaas
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 el honing
  • Extra: bakpapier

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kluts het ei los, samen met de oregano en wat peper. Voeg de knoflook en de ricotta toe aan het eimengsel en meng alles goed door elkaar.

Stap 2

Neem een bakplaat en leg er bakpapier op. Rol daarop het bladerdeegvel open. Verdeel het mengsel over het bladerdeegvel, maar blijf ongeveer anderhalve cm van de rand. Snijd de uiteinden van de courgette en snijd de groente in de breedte in plakjes van ongeveer een halve cm. Verdeel de plakken courgette over het bladerdeeg. Verbrokkel de feta en verdeel over de courgetteplakken. Zet nu de bakplaat ca. 25 minuten in het midden van de oven.

Stap 3

Haal het ricottataartje uit de oven en verdeel er de pijnboompitten en honing erover. Zet de bakplaat nog eens 10 minuten in de oven. Haal het ricottataartje uit de oven en serveer warm. Lekker met een tomatensalade. Smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *