Worldwide Wednesday

Bladerdeegtaartje met ricotta en courgette

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Dit hartige bladerdeegtaartje maak ik graag in het weekend klaar. Het smaakt niet alleen heerlijk, maar het is ook makkelijk te maken. De zachte smaak van de courgette combineert goed met de zoute smaak van de feta. En de krokante pijnboompitjes en zoete honing maken het helemaal af. Een bewijs dat lekker eten, niet moeilijk hoeft te zijn!

Welke wijn bij Bladerdeegtaartje met ricotta en courgette?

Bij zo’n knapperig bladerdeegtaartje met frisse ricotta smaakt een Pinot Noir uit de Loire heel goed. Het jammige karakter van de wijn maskeert het zuur, wat hem de perfecte partner maakt bij dit taartje. Het sappige zoete fruit van de Pinot Noir past heel mooi bij de frisse aromatische kruidigheid van de oregano in het gerecht, evenals bij het zoetje door de honing. Over-all is het gerecht romig met een knisperende bite door het bladerdeeg.

4 personen40 minuten

Ingrediënten

  • 1 ei (large)
  • 2 el gedroogde oregano
  • snufje peper
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 250 g ricotta
  • 1 rol kant-en-klaar-bladerdeeg (koeling, 270 gram)
  • 1 courgette
  • 250 g fetakaas
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 el honing
  • Extra: bakpapier

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kluts het ei los, samen met de oregano en wat peper. Voeg de knoflook en de ricotta toe aan het eimengsel en meng alles goed door elkaar.

Stap 2

Neem een bakplaat en leg er bakpapier op. Rol daarop het bladerdeegvel open. Verdeel het mengsel over het bladerdeegvel, maar blijf ongeveer anderhalve cm van de rand. Snijd de uiteinden van de courgette en snijd de groente in de breedte in plakjes van ongeveer een halve cm. Verdeel de plakken courgette over het bladerdeeg. Verbrokkel de feta en verdeel over de courgetteplakken. Zet nu de bakplaat ca. 25 minuten in het midden van de oven.

Stap 3

Haal het bladerdeegtaartje uit de oven en verdeel er de pijnboompitten en honing erover. Zet de bakplaat nog eens 10 minuten in de oven. Haal het ricottataartje uit de oven en serveer warm. Lekker met een tomatensalade. Smakelijk!

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *