Worldwide Wednesday
Italiaanse spruitjesschotel

Bij koud weer is het heerlijk om lekker verwarmende gerechten te eten, zoals deze winterse ovenschotel. Het is een mix van spruitjes, Italiaanse worst, tijm en mozzarella. Heel gemakkelijk te maken en voor te bereiden. Een glas Spätburgunder uit de Phalz maakt dit gerecht helemaal af.

4 personen50 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram krielaardappeltjes*
  • 500 gram spruitjes
  • 2 appels
  • 200 gram Italiaanse harde worst (of chorizo)
  • 2 zoete uien, fijngesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • zout, versgemalen peper
  • 1 mozzarellabol (250 gram)

Stap 1

Spoel de krielaardappeltjes af onder koud stromend water, schil ze niet. Prik er met een vork wat gaatjes in. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Schil de appel, verwijder het klokhuis, en snijd in stukjes. Vul de ovenschaal met aardappel, spruitjes, appel, worst, olijfolie, tijm, zout en peper. Schep door elkaar.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de schaal ca. 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en verdeel de mozzarella erover. Zet terug in de oven en laat in ca. 15 minuten de kaas gratineren.

*Kun je geen krieltjes in de schil krijgen, gebruik dan kleine nieuwe aardappeltjes, en halveer ze.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *