Worldwide Wednesday

Italiaanse spruitjesschotel

Bij koud weer is het heerlijk om lekker verwarmende gerechten te eten, zoals deze winterse ovenschotel  Het is een mix van spruitjes, Italiaanse worst, tijm en mozzarella. Heel gemakkelijk te maken en voor te bereiden.

Welke wijn bij Italiaanse spruitjes uit de oven?

Heerlijk ovenschotel met krieltjes, spruitjes en Italiaanse worst. Daar past glas Spätburgunder uit de Phalz (of uit de Nieuwe Wereld) uitstekend bij. Deze wijn-spijscombinatie maakt dit gerecht helemaal af.

4 personen60 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram krielaardappeltjes*, in de schil
  • 500 gram spruitjes
  • 4 sjalotjes, in vieren gesneden
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 appels (Granny Smith), geschild
  • 200 gram Italiaanse harde worst (of chorizo)
  • zout, versgemalen peper
  • 2 zakjes mini-mozzarella à 350 gram (Galbani)

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de krielaardappeltjes. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Meng door elkaar: aardappel, spruitjes, sjalotjes, tijm en olijfolie. Overdoen op een bakplaat met bakpapier. Bak de groenten ca. 20 minuten, halverwege even omscheppen.

Stap 2

Schil intussen de appel, verwijder het klokhuis, en snijd in stukjes. Snijd de worstjes in stukjes. Haal de bakplaat met aardappel-spruitjesmengsel uit de oven. Meng de appel en worst erdoor. Schuif terug in de oven en bak ca. 15 minuten tot alles gaar is.

Stap 3

Zet nu de grill aan. Schep het spruitjesmengsel in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de mozzarella erover. Zet onder de grill en laat in ca. 5 à 10 minuten de kaas gratineren.

*Kun je geen krieltjes in de schil krijgen, gebruik dan kleine nieuwe aardappeltjes, en halveer ze.

 

WEEKMENU #4Krijg je zin in nog meer heerlijke gerechten uit de oven? Want de oven is mijn vriend! Zeker als er gasten zijn. Je kunt lekker alles voorbereiden, en vervolgens doet de oven het werk. Lekker stoven, of bakken en dan meteen op tafel. Van vegetarisch tot vis en vlees. Kijk eens naar deze 5 gerechten.

 

Eén reactie op “Italiaanse spruitjesschotel”

  1. Spruitjes met mozzarella, wat een interessante combinatie! Ik denk dat ik straks nog maar eens spruitjes op tafel tover, m’n vriend (spruitjeshater ?) is vanavond niet thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *