Weekmenu #27

5x gezond smullen in 10 minuten

Je hoeft niet altijd lang in de keuken te staan om iets lekkers op tafel te zetten! De clou is: de juiste boodschappen en het juiste recept. Dus deze week: 5 x een verse gezonde maaltijd die snel klaar is. Easy, quick en jammie… Vijf snel klaar recepten die allemaal in je balboekje komen.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday de Perline met tomaat en basilicum. Perline is een verse pasta die gevuld is. Te koop bij AH en het ligt in de koeling. Let alleen even op als je echt vegetarisch wilt eten, welke soort Perline-pasta je kiest!!! Recept voor 2 à 3 personen. Gezond en lekker!

Perline met tomaat en spinazie
Perline met tomaat en spinazie

DINSDAG

Op dinsdag maken we de Vietnamese steak uit de wok. Zet alleen het vlees de avond van tevoren in de marinade. Staat daarna in 10 minuten op tafel. Recept voor 2 personen.

Vietnamese biefstukpuntjes uit de wok
Vietnamese biefstukpuntjes

WOENSDAG

Dit is het lekkerste 10-minuten recept uit het kookboek Nog Eenvoudiger van de Belgische Pascale Naessens: Viscurry met spinazie. Bij haar staat gezond eten altijd voorop! Eenvoudig recept voor 3 personen.

Vis met spinazie en groene curry
Vis met spinazie en groene curry

DONDERDAG

Op donderdag maken we de favoriet van de vader van 3-sterrenkok Sergio Herman: pistolet met Hollandse garnalen. Een feest om te zien, een feest om te eten. In 10 minuten klaar.

Pistolet Garnaal
Pistolet met Hollandse garnalen

VRIJDAG

Bistecca Tagliata, oftewel gebakken biefstukreepjes met rucola, kaas en olijfolie. Een topper uit de Italiaanse keuken. Bovendien koolhydraat-arm.

Bistecca tagliata liggend
Bistecca tagliata

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 13 Snel & SimpelMeer snelle ideeën nodig? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.