Wat eten we de komende week? Géén Hello Fresh toch? We halen zelf onze boodschappen en houden het toch makkelijk. Ik heb zin in gezond en puur. Met lekker veel groente. Dat betekent 5 pure zomer maaltijden zonder pakjes of zakjes à la kookboekschrijfster Karin Luiten op het menu.
Bij een heerlijke zomer maaltijd past ook een zomerwijn, natuurlijk een bijpassende (bekijk hiervoor het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
Simpel te maken zomermaaltijd met hardgekookte eieren, tomaat en kokosmelk. Een heerlijk en vooral gezond recept afkomstig van diëtiste Karine Hoenderdos. Staat in 30 minuten op tafel.
Dit gerecht was ik even vergeten. Je bakt eerst ouderwetse Hollandse pannenkoeken en vult ze daarna met groenten. Oprollen, en dan de oven in op een bedje geroerbakte spinazie. Vervolgens 10 minuten gratineren. Onwijs lekker. Niet moeilijk, maar kost iets meer tijd omdat je zelf je pannenkoeken bakt.
Woensdag, gehaktdag; ook als je vakantie hebt. In dit recept van Rukmini Iyer doet de oven het werk. Kwestie van ingrediënten mengen en dan gaat alles tegelijkertijd op de bakplaat (traybake of ovenschaal). Erbij yoghurtsaus met koriander. Lekker met een extra groene salade.
Uit het kookboek Vega zonder pakjes of zakjes van Karin Luiten komt dit verrukkelijke gezonde roerbakgerecht. Boordevol groene groenten. Woksaus komt niet uit een flesje die maak je gewoon zelf. Veeeel lekkerder.
Echt iets voor de zomer, deze heerlijke lauwwarme salade met zalm met verfrissende komkommer en limoen. Je bent lekker snel klaar, want het staat in 20 minuten op tafel. Let op: recept voor 2 personen.
Geef een reactie