Weekmenu #31

5x pure zomer maaltijd zonder pakjes of zakjes

Wat eten we de komende week? Géén Hello Fresh toch? We halen zelf onze boodschappen en houden het toch makkelijk.  Ik heb zin in gezond en puur. Met lekker veel groente. Dat betekent 5 pure zomer maaltijden zonder pakjes of zakjes à la kookboekschrijfster Karin Luiten op het menu.

Bij een heerlijke zomer maaltijd past ook een zomerwijn, natuurlijk een bijpassende (bekijk hiervoor het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

 

 

MAANDAG: Bloemkoolcurry met eieren

Simpel te maken zomermaaltijd met hardgekookte eieren, tomaat en kokosmelk. Een heerlijk en vooral gezond recept afkomstig van diëtiste Karine Hoenderdos. Staat in 30 minuten op tafel.

Bloemkoolcurry met ei
Bloemkoolcurry met ei en tomaat

DINSDAG: Gegratineerde pannenkoek met groente

Dit gerecht was ik even vergeten. Je bakt eerst ouderwetse Hollandse pannenkoeken en vult ze daarna met groenten. Oprollen, en dan de oven in op een bedje geroerbakte spinazie. Vervolgens 10 minuten gratineren. Onwijs lekker. Niet moeilijk, maar kost iets meer tijd omdat je zelf je pannenkoeken bakt.

Gegratineerde pannekoek met groente
Gegratineerde pannekoek met groente

WOENSDAG: Gehakt uit de oven met feta

Woensdag, gehaktdag; ook als je vakantie hebt. In dit recept van Rukmini Iyer doet de oven het werk. Kwestie van ingrediënten mengen en dan gaat alles tegelijkertijd op de bakplaat (traybake of ovenschaal). Erbij yoghurtsaus met koriander. Lekker met een extra groene salade.

Lamsgehaktballetjes uit de oven met feta en bulgur uit Wereldse bakplaat van Rukmini Iyer
Lamsgehaktballetjes uit de oven met feta en bulgur

DONDERDAG: Roerbaknoedels met groene groenten

Uit het kookboek Vega zonder pakjes of zakjes van Karin Luiten komt dit verrukkelijke gezonde roerbakgerecht. Boordevol groene groenten. Woksaus komt niet uit een flesje die maak je gewoon zelf. Veeeel lekkerder.

Roerbaknoedels met groene groenten uit het kookboek Vega, zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten
Roerbaknoedels met groene groenten

VRIJDAG: Lauwwarme zalmsalade met komkommer

Echt iets voor de zomer, deze heerlijke lauwwarme salade met zalm met verfrissende komkommer en limoen. Je bent lekker snel klaar, want het staat in 20 minuten op tafel. Let op: recept voor 2 personen.

Zalmsalade van Anita
Zalmsalade met komkommer

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 36 lekkere zomerse gerechtenNog meer zin in een zomer maaltijd voor doordeweeks? Hier vind je er vijf.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *