Neee, het is alweer herfst! Wat gaat de tijd toch snel. Zelf ben ik net terug uit zonnig Spanje. Dat betekent nog meer wennen aan dit natte herfstweer. Maar de herfst brengt ook mooie dingen: pompoen, wortels, paddenstoelen, bieten, spruitjes en malse cavolo nero (palmkool). Daar maken we een super weekmenu van. Genieten dus…
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday zetten we groente in het zonnetje. We maken een groentestoofpot met herfstgroenten als pompoen, prei en palmkool (oftewel cavolo nero). Lekker met ciabattabrood.
DINSDAG
Op dinsdag eten we een kleurige bietenstamppot met dragon. Met een topping van gebakken champignons. Staat in 25 minuten op tafel. Serveer er een gepaneerde schnitzel bij.
WOENSDAG
Woensdag, gehaktdag. We maken een heerlijke lasagne van pompoen, rozemarijn en gehakt van worstvlees. Lijkt misschien wat bewerkelijk, maar valt mee. Staat in één uur op tafel.
DONDERDAG
Geen hutspot met worst, maar hutspot met gebakken vis met mosterdsaus. Lekker licht en verrassend anders. Zó klaar!
VRIJDAG
Met het oog op het weekend maken we een van mijn favoriete quiches: paddenstoelentaart met walnoten. Frisse groene salade erbij en klaar is Kees! Aanrader!
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer favoriete najaarsrecepten nodig? Hier vind je er nog vijf.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen