Weekmenu #38

5x favorieten met herfstgroenten

Neee, het is alweer herfst! Wat gaat de tijd toch snel. Zelf ben ik net terug uit zonnig Spanje. Dat betekent nog meer wennen aan dit natte herfstweer. Maar de herfst brengt ook mooie dingen: pompoen, wortels, paddenstoelen, bieten, spruitjes en malse cavolo nero (palmkool). Daar maken we een super weekmenu van. Genieten dus…

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday zetten we groente in het zonnetje. We maken een groentestoofpot met herfstgroenten als pompoen, prei en palmkool (oftewel cavolo nero). Lekker met ciabattabrood.

Groentestoofpot met cavolo nero
Groentestoofpot met cavolo nero

DINSDAG

Op dinsdag eten we een kleurige bietenstamppot met dragon. Met een topping van gebakken champignons. Staat in 25 minuten op tafel. Serveer er een gepaneerde schnitzel bij.

Bietenstamppotje met dragon
Bietenstamppotje met dragon en spekjes

WOENSDAG

 

Woensdag, gehaktdag. We maken een heerlijke lasagne van pompoen, rozemarijn en gehakt van worstvlees. Lijkt misschien wat bewerkelijk, maar valt mee. Staat in één uur op tafel.

Lasagne met pompoen
Lasagne met pompoen

DONDERDAG

Geen hutspot met worst, maar hutspot met gebakken vis met mosterdsaus. Lekker licht en verrassend anders. Zó klaar!

Gebakken hutspot
Gebakken hutspot met vis

VRIJDAG

Met het oog op het weekend maken we  een van mijn favoriete quiches: paddenstoelentaart met walnoten. Frisse groene salade erbij en klaar is Kees! Aanrader!

Paddenstoelenquiche met walnoten
Quiche met paddenstoelen en walnoten

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 42 Najaarsfavorieten
Weekmenu 42 Najaarsfavorieten

Nog meer favoriete najaarsrecepten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *