Meatless Monday
Gegratineerde pannenkoek met groente

Heerlijk vegetarisch gerecht met een Italiaanse inslag. Gemakkelijk om te maken en helemaal van tevoren voor te bereiden. Als je thuiskomt, kan het zo de oven in. De witte Gaillac uit Zuidwest Frankrijk van Château Lastours smaakt hier heerlijk bij. Waarom? Lees meer bij wijn van de dag…

4 personen50 minuten

Ingrediënten

  • pannenkoek
  • 125 gram bloem
  • 1 ei
  • 350 ml melk
  • zout
  • boter om in te bakken
  • vulling
  • 400 gram wilde spinazie
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout, versgemalen peper
  • 3 eetlepels slagroom
  • 2 kleine courgettes, in blokjes
  • 5 waspeen-worteltjes, in stukjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 bakje ricotta à 250 gram
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei

Stap 1

Maak het pannenkoekenbeslag van de bloem, ei en de melk.  Bak 4 tot 6 pannenkoeken in een koekenpan.

Stap 2

Was de spinazie en snijd fijn. Verhit in een hapjespan 2 el olie en roerbak de spinazie met de knoflook tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Overdoen in de ovenschaal en uitspreiden. Verdeel de slagroom erover.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200 °C.  Verhit in een koekenpan 3 el olie. Bak al roerbakkend de groenten (prei, wortel en courgette) in ca. 5 minuten bruin. Breng op smaak met zout en peper. Meng intussen de ricotta met crème fraiche, de helft van de Parmezaanse kaas en het ei.  Besmeer de pannenkoeken met de mengsel. Verdeel het groentenmengsel erover en rol ze dicht. Leg ze op de spinazie in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas. Laat in ca. 10 minuten in de oven gratineren. Lekker met een groene salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *