Op Easy Tuesday maken we heerlijke gehaktballen, niet met rund- of varkensvlees, maar van lamvlees. Ze worden mooi groen van kleur door de gepureerde spinazie. Het krokante speklaagje zorgt voor pit.
Welke wijn drinken we bij groene gehaktballen?
Maak het niet ingewikkeld, kies voor Côtes du Rhône of een smeuïge Merlot.
4 personen | 30 minuten |
Ingrediënten
- 200 gram snijbiet of wilde spinazie
- 2 sjalotjes, grof gesnipperd
- 1 theelepel tijm
- 1 teentje knoflook
- 400 gram lamsvlees (niet te mager)
- zout, peper
- 8 plakjes mager gerookt ontbijtspek
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 dl droge witte wijn
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- extra: keukenmachine
Stap 1
Blancheer de groente ca. 2 minuten in ruim kokend water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend koud. Knijp het water er goed uit. Pureer de uitgeknepen groente met de helft van de sjalot, tijm en de knoflook in de keukenmachine. Snijd het vlees in grove stukken en voeg het toe aan de gepureerde groente. Maal niet helemaal fijn. Voeg zout en peper toe.
Stap 2
Maak van het mengsel vier ballen en omwikkel elke bal met 2 plakjes spek. Verhit de olie in een braadpan en bak de ballen voorzichtig aan alle kanten aan. Voeg de rest van de sjalot toe. Zet het vuur lager en laat de ballen met het deksel schuin op de pan in ca. 10 minuten bijna gaar worden. Voeg de wijn en peterselie toe en laat nog ca. 5 minuten stoven. Lekker met aardappelpuree, smeuïg gemaakt met olijfolie in plaats van melk en (verse) doperwtjes met munt.
INTERESSE GEWEKT?
Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.
Heel erg lekker! 👍
Dat is altijd heerlijk om te horen!!! Wij vinden ze ook heel lekker. Heb je ze met lamsgehakt gemaakt?