Wat eten we de komende week? Ik kies voor lekker afwisselende zomerse gerechten die lonken naar op vakantie gaan. Beetje Belgisch, beetje Frans, beetje Turks of gaat we op reis naar India? Anyway: alles is even even lekker. Wij hebben nog geen plannen voor deze zomer, maar genieten alvast van deze internationale gerechten op onze zonnige tuintafel. Bovendien zijn ze ook nog eens makkelijk om te maken.
Bij al deze zomerse gerechten hoort toch een lekker glas zomerwijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. Of lees mijn verhaal: welke wijn bij groente.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
MAANDAG Tandoori bloemkool met linzenrijst
Op Meatless Monday een kies ik voor een van mijn zomerse favorieten: tandoori bloemkool met linzenrijst. Een toprecept uit het kookboek ‘Veggie in 30 minuten’. Echt een aanrader dus!

DINSDAG Zalmburger met avocadomayonaise
Hoe simpel kan het zijn: homemade zalmburger met avocadomayonaise. Een Speedy-Gonzales recept, want dit kost maar 15 minuten en je zet toch iets verrukkelijks op tafel. Serveer met een groene salade en gebakken krieltjes en je hebt een waar feestmaal op tafel staan. Dat wordt smullen op een gewone doordeweekse dinsdag.

WOENSDAG Gehaktballetjes met feta uit de oven
Woensdag, gehaktdag. Nogmaals een recept uit het kookboek De Wereldse Bakplaat: gehaktballetjes met feta uit de oven. Smeuïge Turkse gehaktballetjes van lamsgehakt met bulgur en tomaten. Vooral die gehaktballetjes zijn bijzonder. Je mengt het gehakt met heel veel peterselie, za’atar en feta erdoor. Onwijs lekker. Daarna gaat alles de oven in. Je eet je vingers erbij op. Een zonnig recept voor op de favorietenlijst.

DONDERDAG Belgische waterzooi
Op donderdag zetten we België in het zonnetje. We kiezen voor deze onweerstaanbare Belgische klassieker, de zogenaamde ‘waterzooi’ met lekker veel groenten. Geen zin in spruitjes, vervang ze door zomerse doperwten of tuinbonen. Puur en gezond!

VRIJDAG Lamrack met tijmkorst
Voor het weekend een heerlijk zomers gerecht met een Franse inslag: lamsrack met tijmkorst. Het lijkt misschien moeilijk, maar dat is het zeker niet. Serveer deze lamskoteletjes met tagliatelle en ratatouille en je waant je meteen aan de zonnige Middellandse Zee.

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Op zoek naar meer zomerse gerechten? Hier vind je er nog vijf.

Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.
Wil je dit weekmenu niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recepten makkelijk terugvinden.

Geef een reactie