Zomers belegd

I Love Food & Wine WEEKMENU #28

Zomerse temperaturen houden gewoon stand met waarschijnlijk een hittegolf op komst. Dat betekent opnieuw heerlijk buiten eten, en dan het liefst zo makkelijk mogelijk. Deze week 5x zomerse ‘brood’-variaties; van pizza, tosti, wrap tot belegde broodjes. En kijk anders ook nog even naar het weekmenu ‘buiten eten’ voor nog meer inspiratie.

En…, bij al deze zomerse ‘baksels’ hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

We starten de week lekker ‘gezond’. Natuurlijk zonder vlees, maar met extra veel groene groenten. Wat dacht je van deze toast met groene groenten van Georgina Hayden. Lijkt ingewikkeld, maar staat toch in 25 minuten op tafel. Megalekker!

Toast met groene groenten en dukkah
Toast met groene groenten en dukkah

DINSDAG

Voor de doordeweekse dinsdag een supersnelle wrap op z’n Mexicaans. Gevuld met paprika en garnalen. Staat in 15 minuten op tafel.

Wrap met garnalen
Wrap met garnalen

WOENSDAG

Pizza klinkt misschien ongezond, maar deze versie met spinazie en champignons is dat zeker niet. Gebruik kant-en-klare pizzabodems uit de koeling van AH. Zo klaar!

Pizza met spinazie en ei
Pizza met spinazie en ei

DONDERDAG

Voor de donderdag: een bagel met gerookte vis. In het recept staat gerookte heilbot, maar ook met gerookte forel of zalm smaakt dit zomerse broodje met kruidencrème perfect.

Bagel met heilbot
Bagel met heilbot en kruidencrème

VRIJDAG

Met het oog op het weekend een van mijn lievelingsgerechten uit de Provence: pissaladière. Heerlijk die combinatie van zoete uien, zoute ansjovis en friszure tomaten.

Pissaladière
Pissaladière

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *