Zomerse temperaturen houden gewoon stand met waarschijnlijk een hittegolf op komst. Dat betekent opnieuw heerlijk buiten eten, en dan het liefst zo makkelijk mogelijk. Deze week 5x zomerse ‘brood’-variaties; van pizza, tosti, wrap tot belegde broodjes. En kijk anders ook nog even naar het weekmenu ‘buiten eten’ voor nog meer inspiratie.
En…, bij al deze zomerse ‘baksels’ hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
We starten de week lekker ‘gezond’. Natuurlijk zonder vlees, maar met extra veel groene groenten. Wat dacht je van deze toast met groene groenten van Georgina Hayden. Lijkt ingewikkeld, maar staat toch in 25 minuten op tafel. Megalekker!

DINSDAG
Voor de doordeweekse dinsdag een supersnelle wrap op z’n Mexicaans. Gevuld met paprika en garnalen. Staat in 15 minuten op tafel.

WOENSDAG
Pizza klinkt misschien ongezond, maar deze versie met spinazie en champignons is dat zeker niet. Gebruik kant-en-klare pizzabodems uit de koeling van AH. Zo klaar!

DONDERDAG
Voor de donderdag: een bagel met gerookte vis. In het recept staat gerookte heilbot, maar ook met gerookte forel of zalm smaakt dit zomerse broodje met kruidencrème perfect.

VRIJDAG
Met het oog op het weekend een van mijn lievelingsgerechten uit de Provence: pissaladière. Heerlijk die combinatie van zoete uien, zoute ansjovis en friszure tomaten.

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie