Weekmenu #13

5x creatief met Hollandse groente

Wat eten we de komende week? Van vijf Hollandse groenten die nu in de supermarkt liggen, maak je een heerlijk creatief gerecht. We kiezen voor bloemkool, andijvie, spinazie, knolselderij en rode bieten. Kijk maar eens hoe verrassend dat kan zijn. Bovendien lekker gezond, want deze gerechten zitten boordevol groente.

En, heb je zin in een glas wijn bij je creatie van Hollandse groente? Bij elk groentegerecht vind je een bijpassend advies. Want daar gaat het om op I Love Food & Wine: heerlijke wijn-spijscombinaties zorgen voor een relaxed moment aan tafel

MAANDAG Bloemkool met kikkererwten van de bakplaat

We starten de week super simpel met dit geweldige bloemkool gerecht van Rukmini Iyer uit het kookboek De Groene Bakplaat! Je hebt 15 minuten nodig om je ingrediënten te snijden en te mengen. En daarna gaat je bakplaat (of braadslede) nog 30 minuten de oven in. Kortom: een minimale inspanning voor een maximum aan smaak! Toprecept.

Bloemkool uit de oven met kikkererwten uit het kookboek De Groene Bakplaat van Rukmini Iyer
Bloemkool uit de oven met kikkererwten

DINSDAG: Spaghetti met andijvie

Andijviestamppot dat ken je wel. In Italië maken ze pasta scarola e olive, oftewel spaghetti met andijvie en olijven. Het is een Napolitaans recept. Lekker vegan roerbakken en snel klaar. Aanrader!

Spaghetti met andijvie uit het kookboek Vegetalia van Luna Trapani
Vegan spaghetti met andijvie en olijven

WOENSDAG: lentestamppotje met champignons

Op woensdag eten we een bietenstamppotje. Spekjes en champignons maken het net even anders. Smaakt heerlijk met een kipschnitzel of een verse worst. Succes gegarandeerd!

Bietenstamppot met spekjes
Bietenstamppotje met dragon en spekjes

DONDERDAG: Portugese Caldo Verde

Klassieker uit de Portugese keuken is deze maaltijdsoep met boerenkool en knolselderij. Chorizo zorgt voor pittigheid. Normaal gesproken zitten er aardappelen in dit recept, maar deze caldo verde is koolhydraatarm. Heerlijk gezond en makkelijk om te maken.

Caldo verde, boerenkoolsoep met chorizo uit het kookboek Koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil
Caldo verde; boerenkoolsoep uit Portugal

VRIJDAG: Cannelloni gevuld met spinazie en avocado

Voor het weekend als je iets meer tijd hebt, maak je dit pastagerecht. Cannelloni zijn pastabuisjes die je kunt vullen. Dat doe je met een mengsel van verse spinazie, feta, pijnboompitten en avocado. Het garen gebeurt in de oven in een zelfgemaakte tomatensaus. Je bent er misschien iets langer mee bezig, maar het resultaat is weergaloos lekker.

Cannelloni gevuld met spinazie, feta en avocado uit het kookboek De Flexikok van Veerle den Brabander
Cannelloni gevuld met spinazie, feta en avocado

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Week 9 Hollandse kostMeer ideeën nodig met Hollandse groente voor de komende week? Hier vind je nog 5 recepten Hollandse kost.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *