Wat eten we de komende week? Van vijf Hollandse groenten die nu in de supermarkt liggen, maak je een heerlijk creatief gerecht. We kiezen voor bloemkool, andijvie, spinazie, knolselderij en rode bieten. Kijk maar eens hoe verrassend dat kan zijn. Bovendien lekker gezond, want deze gerechten zitten boordevol groente.
En, heb je zin in een glas wijn bij je creatie van Hollandse groente? Bij elk groentegerecht vind je een bijpassend advies. Want daar gaat het om op I Love Food & Wine: heerlijke wijn-spijscombinaties zorgen voor een relaxed moment aan tafel.
We starten de week super simpel met dit geweldige bloemkool gerecht van Rukmini Iyer uit het kookboek De Groene Bakplaat! Je hebt 15 minuten nodig om je ingrediënten te snijden en te mengen. En daarna gaat je bakplaat (of braadslede) nog 30 minuten de oven in. Kortom: een minimale inspanning voor een maximum aan smaak! Toprecept.
Andijviestamppot dat ken je wel. In Italië maken ze pasta scarola e olive, oftewel spaghetti met andijvie en olijven. Het is een Napolitaans recept. Lekker vegan roerbakken en snel klaar. Aanrader!
Op woensdag eten we een bietenstamppotje. Spekjes en champignons maken het net even anders. Smaakt heerlijk met een kipschnitzel of een verse worst. Succes gegarandeerd!
Klassieker uit de Portugese keuken is deze maaltijdsoep met boerenkool en knolselderij. Chorizo zorgt voor pittigheid. Normaal gesproken zitten er aardappelen in dit recept, maar deze caldo verde is koolhydraatarm. Heerlijk gezond en makkelijk om te maken.
Voor het weekend als je iets meer tijd hebt, maak je dit pastagerecht. Cannelloni zijn pastabuisjes die je kunt vullen. Dat doe je met een mengsel van verse spinazie, feta, pijnboompitten en avocado. Het garen gebeurt in de oven in een zelfgemaakte tomatensaus. Je bent er misschien iets langer mee bezig, maar het resultaat is weergaloos lekker.
Geef een reactie