Weekmenu #20

5x snel koken uit de voorraadkast

Even geen tijd om boodschappen te doen deze week? Geen nood! Ga koken uit de voorraadkast of diepvries! Daarom deze week 5 slimme en inspirerende ideeën om heerlijk te eten met producten die langer houdbaar zijn: van pasta met tonijn uit blik, tomatensoep met feta tot witte bonenschotel met feta. Alle gerechten zijn snel, makkelijk en toch heel bijzonder.  

Ook bij makkelijke gerechten smaakt een goed glas wijn, afkomstig uit je voorraadkast. Natuurlijk liefst een bijpassende (kijk naar het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer liefde op (en aan) tafel.

MAANDAG

Op Meatless Monday beginnen we lekker makkelijk met een heerlijke maaltijdsoep op basis van een blik tomaten en witte bonen. Ook feta is lang houdbaar, dus zorg dat je deze kaas ook in de koelkast op voorraad houdt. Staat in 30 minuten op tafel. Afkomstig uit het kookboek: vegetarisch koken voor een prikkie.

Tomatensoep met witte bonen en feta
Tomatensoep met witte bonen en feta

DINSDAG

Een van de lievelingsgerechten van mijn dochter: linguini met tonijn en gegrilde paprika. Mocht je geen pepertje in huis hebben, dan gebruik je gewoon iets anders pittigs als chilivlokken, tabasco of sambal. Heerlijk zomers; je waant je al in Italië!

linguini met tonijn en gegrilde paprika
linguini met tonijn en gegrilde paprika

WOENSDAG

Op woensdag maak je iets met eieren: snelle frittata met ui en tijm. In dit recept eet je er wat frisse  salade bij, maar dat kan natuurlijk ook iets anders zijn. Kijk gewoon wat je nog in de koelkast hebt staan.  Let op: recept voor 2 personen. In 15 minuten klaar.

Snelle frittata met ui en tijm
Frittata met ui en tijm

DONDERDAG

Op donderdag eten we opnieuw iets vegetarisch: chili sin carne met sinaasappel. Gemaakt met diverse bonen uit blik en zilvervliesrijst. Staat in 30 minuten op tafel!

Chili sin carne
Chili sin carne

VRIJDAG

Voor het weekend maak je deze onwijs lekkere pissaladière, oftewel een Franse uienpizza. Kost iets meer tijd, maar de oven doet het werk.

Pissaladière
Bij Pissaladière past ook een licht rode wijn

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 11 Uit de voorraadkastZin in nog meer snelle gerechten met koken uit de voorraadkast? Hier vind je er nog vijf!

 

 

 

BEWAAR DEZE SLIMME GERECHTEN UIT DE VOORRAADKAST OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met 5 slimme gerechten gemaakt van ingrediënten uit je voorraadkast, keukenkastje of diepvries. Voor die momenten als je even geen tijd hebt om boodschappen te doen, maar toch heerlijk wilt eten. Bovendien snel en makkelijk om te maken. Recepten nodig? Ga naar de website. #wijn-spijscombinatie #voorraadkast #makkelijke recepten #slimkoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *