Zeer eenvoudig, smaakvol en goed voor de portemonnee is deze vegetarische tomatensoep met witte bonen uit het kookboek ‘Vegetarisch voor een prikkie’. Een maaltijdsoep die ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat. Grof brood erbij en klaar is Kees!
Deze tomatensoep met witte bonen is lekker gevuld en friszuur van smaak. Bonen maken de soep smeuïg. De wat zoute feta is een goede tegenhanger. Wij dronken hier een sappige Pinot Blanc bij uit Alto Adige van het wijndomein Tiefenbrunner. Echt een toppertje!
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
3 eetlepels olie
2 blikken tomatenblokjes (totaal ca. 800 g)
1 groentebouillontablet
2 theelepels suiker
1 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
zwarte peper
1 blik witte bonen (uitlekgewicht 470 gram), uitgelekt en afgespoeld
200 gram feta
verse basilicum
Stap 1
Schil de uien en de knoflook en hak ze in kleine stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de uien en knoflook ca. 3 minuten om ze zacht te maken. Voeg toe: alle tomaten + sap, bouillontablet, suiker, kruiden en 500 ml water. Laat het ongeveer 15 tot 20 min. op een middelhoog vuur sudderen.
Stap 2
Mix het tomatenmengsel met de blender of staafmixer tot een glad geheel. Breng alles opnieuw aan de kook. Breng op smaak (goed proeven) met zout en zwarte peper. Voeg de witte bonen toe en laat de soep aan de kook komen. De bonen moeten heet zijn maar mogen niet koken. Serveer met verkruimelde feta. Lekker met grof brood en gezouten roomboter.
Meer Vegetarisch voor een prikkie?
Benieuwd naar andere recepten uit Vegetarisch voor een prikkie van Hanna Olvenmark? Maak dan ook eens haar boerenkooltaart en de wortelsoep met kokosmelk. Allemaal recepten die niet meer kosten dan € 1,- per portie, zegt zij in haar boek.
Geef een reactie