Frittata is hét Italiaanse antwoord op onze omelet: eenvoudig, smaakvol en ideaal om mee te variëren. In dit recept van de Venetiaanse culinair journalist en tv-chef Sarah Puozzo krijgt de frittata een zomers accent met ui en tijm. De combinatie van zoete, zachtgegaarde ui en kruidige tijm maakt dit gerecht onweerstaanbaar lekker én verrassend simpel.
Deze frittata met ui is helemaal perfect als snelle lunch, lichte avondmaaltijd of zelfs als onderdeel van een buffet. Serveer je de frittata met een frisse groene salade en wat knapperig brood, dan heb je binnen no-time een complete maaltijd op tafel. Buon appetito!
Wie is Sarah Puozzo?
Sarah Puozzo is een gepassioneerde culinair auteur, tv-chef én expert Italiaanse keuken, met Venetiaanse roots en een voorliefde voor het genieten van de Italiaanse keuken. Na haar overwinning als Master of Pasta startte ze de Benelux-Pasta Academy, waar ze gedeelde verhalen, smaken en technieken tot leven brengt. Haar werk strekt zich uit van columns en tv (ze is te zien op 24 kitchen) tot diepgaande masterclasses en unieke evenementen zoals de Smaaktheaters. Haar motto luidt: aan tafel blijf je jong.
Welke wijn bij frittata met ui en tijm?
Deze frittata met uien en tijm smaakt smeuïg en zoetig door de gebakken uien. Tijm maakt het lekker kruidig. Daar smaakt een kruidige witte wijn lekker bij. Zeker bij de lunch. Kies voor een Verdejo uit Rueda of een frisse witte wijn uit Italië; Soave, Verdicchio dei Castelli di Jesi.
Mijn Woll koekenpan is een echte superpan in de keuken. Onverslijtbaar, bakt fantastisch en heeft een unieke Diamond non-stick coating. Plus, het afneembare handvat is superhandig voor opbergen en ovengebruik!

Frittata met ui en tijm
Ingredienten
- 2 uien in halve ringen
- 25 gram roomboter
- 4 eieren
- 4 takjes tijm alleen de blaadjes
- 50 gram pecorino fijngeraspt (of andere kaas)
- zout versgemalen peper
- 75 gram gemengde sla
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.
Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui in 3 minuten glazig.
- Klop de eieren los. Roer de tijm, pecorino, zout en peper erdoor. Giet het eiermengsel in de koekenpan en laat rustig garen op een laag vuurtje met het deksel op de pan. Draai na zes minuten de frittata voorzichtig om en laat weer garen voor zes minuten met het deksel op de pan.
- Maak ondertussen de vinaigrette klaar: klop de olijfolie op samen met het citroensap en een snufje zout en peper. Giet de vinaigrette over de salade. Serveer de frittata warm met de frisse salade, boerenbrood of gebakken krieltjes. Buon appetito!
Frittata recepten die ook heel lekker zijn!
Ben je fan van frittata? Op mijn website vind je nog meer varianten die minstens zo smakelijk zijn. Probeer bijvoorbeeld de frittata van leftovers – ideaal om je koelkast leeg te koken, of de frittata met bloemkool voor een extra portie groenten. Liever wat romigs? Dan is de frittata met geitenkaas een heerlijke keuze. Stuk voor stuk makkelijke recepten die je net als deze frittata met ui en tijm in een handomdraai op tafel zet.
Maak jij ook frittata? Wat voeg jij er dan aan toe? Vertel het ons hieronder bij reacties. We zijn benieuwd!
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!



