Snelle frittata met ui en tijm

Worldwide Wednesday
Snelle frittata met ui en tijm

Mijn vader maakte vroeger wel eens frittata voor ons klaar. Het is simpel, makkelijk en je kan lekker variëren met ingrediënten. Ik maak het nu ook nog vaak klaar als lunch, met een frisse salade en wat brood erbij. Het is een voedzaam lunchgerecht en het is een keertje iets anders dan die boterhammen met kaas.  Maar ook als hoofdgerecht doet ie het prima. Serveer er dan gebakken krieltjes bij. Buon appetito!

Welke wijn bij frittata met ui en tijm?

Dit eigerecht met ui en tijm smaakt smeuïg en zoetig door de gebakken uien. Tijm maakt het lekker kruidig. Daar smaakt een kruidige witte wijn lekker bij. Zeker bij de lunch. Kies voor een Verdejo uit Rueda of een frisse witte wijn uit Italië; Garganega Veronese, Verdicchio dei Castelli di Jesi.

2 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien,
  • 25 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 50 gram pecorino, fijngeraspt
  • zout, versgemalen peper
  • 75 gram gemengde sla
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap

Stap 1

Pel de uien en snijd ze in ringen.  Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui in 3 minuten glazig.

Stap 2

Klop de eieren los. Roer de tijm, pecorino, zout en peper erdoor. Giet het eiermengsel in de koekenpan en laat rustig garen op een laag vuurtje met het deksel op de pan. Draai na zes minuten de frittata voorzichtig om en laat weer garen voor zes minuten met het deksel op de pan.

Stap 3

Maak ondertussen de vinaigrette klaar: klop de olijfolie op samen met het citroensap en een snufje zout en peper. Giet de vinaigrette over de salade.  Serveer de frittata warm met de frisse salade, boerenbrood of gebakken krieltjes. Buon appetito!

Maak jij ook frittata? Wat voeg jij er dan aan toe? Vertel het ons hieronder bij reacties. We zijn benieuwd!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *