Weekmenu #23

5x doordeweekse gerechten voor zonnige dagen

Wat eten we de komende week? Het wordt heerlijk zonnig, zegt mijn weer-app. Dus daar passen we graag ons weekmenu op aan. Ik heb voor jullie in de aanbieding: 5 heerlijke doordeweekse gerechten met een mediterrane inslag. Natuurlijk gaan we niet lang in de keuken staan (je wilt lekker genieten van die zomerzon!), maar toch wordt alles wel vers gekookt.

En…, bij al deze heerlijke zomerse gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen (bekijk het wijnadvies bij elk recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties dat geeft extra swung. 

MAANDAG Frittata met artisjokken

We starten de week met meatless monday. Voor vandaag een Italiaanse frittata met artisjokken en rucola uit het kookboek Green Delicious. In een half uur op tafel.

Fritatta met artisjokharten
Frittata met artisjokharten

DINSDAG Spaghetti met mosselen

Op dinsdag een zonnig pastagerecht afkomstig uit Sicilie: namelijk spaghetti met mosselen. Echt een aanrader! Bovendien in 25 klaar.

Pasta met mosselen
Gewokte mosselen op z’n Italiaans

WOENSDAG Witte bonenschotel met chorizo

Op woensdag houden we het simpel: witte bonenschotel met chorizo. Staat in 20 minuten op tafel. Lekker met wat knapperig stokbrood.

Witte bonenschotel met chorizo
Witte bonen met chorizo en spiegelei

DONDERDAG Zomerse maaltijdsalade met vis

Op donderdag kiezen we voor een zomerse maaltijdsalade met een visje van de barbecue. Geen zin in sardines? Ook een ander visje smaakt hier perfect bij.

Marokkaanse couscoussalade met sardines
Marokkaanse couscoussalade met sardines

VRIJDAG Griekse moussaka

Op vrijdag, met het oog op het weekend, een heerlijke Griekse moussaka met aubergines en een wat lichtere saus. De oven doet het werk.

Griekse moussaka
Griekse moussaka; mijn lekker lichte versie

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Zomer gerechten voor doordeweeksMeer doordeweekse gerechten nodig voor zonnige dagen? Hier vind je er nog vijf.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.