Lekker makkelijk

Witte bonenschotel met chorizo

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept
Recept witte bonenschotel met chorizo Weinig tijd? Dan is deze snelle bonenschotel ideaal. Hij staat in ca. 20 minuten op tafel. De chorizo zorgt voor extra pit, de gebakken eieren verhogen de smeuïgheid. Drink er een sappige rode wijn uit Spanje bij. #wijnspijscombinatie #chorizo #makkelijk #snel #wittebonen

Heb je weinig tijd vandaag? Dan is deze bonenschotel ideaal. Hij staat in ca. 20 minuten op tafel. De chorizo zorgt voor extra pit, de gebakken eieren verhogen de smeuïgheid. Drink er een sappige rode wijn uit Spanje bij.

Welke wijn bij witte bonenschotel met chorizo?

Bij deze smeuïge bonenschotel met wat pittige chorizo smaakt de sappige rode wijn Honoro Vera uit Jumilla (Spanje) uitstekend. Deze sappige krachtpatser kan de stevige smaak van de chorizo goed aan. En de smeuïgheid van de wijn sluit mooi aan op de smeuïgheid van de bonenschotel. Een uitstekend paar. Alternatieven? Denk aan Côtes du Rhône, Malbec uit Argentinië of een kruidige merlot uit Chili zijn prima.

Muziek: vanavond naar de flamencovoorstelling van Patricia Querrero ‘Distopia’. Een kleine impressie…

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram chorizo aan 1 stuk
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 grote pot witte bonen (inh. 720 gram), uitgelekt
  • 1 theelepel Spaanse gerookte paprikapoeder (pimenton)
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Stap 1

Snij de helft van de worst in kleine stukjes, de andere helft in plakjes. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie. Bak de stukjes worst, knoflook, ui  in ca. 3 minuten lichtbruin. Spoel de witte bonen af onder koud stromend water. Roer de uitgelekte witte bonen en paprikapoeder toe. Meng goed en laat dit ca. 5 minuten zachtjes stoven.

Stap 2

Bak de plakjes chorizo in een droge koekenpan knapperig. Neem uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Verwarm in een grote koekenpan de rest van de olijfolie. Bak de eieren in de zeer hete olie knapperig, bruin en net niet helemaal gaar. Verdeel de witte bonenschotel over 4 diepe borden. Leg op elk bord een gebakken ei. Bestrooi met peterselie en de gebakken chorizo-plakjes. Lekker met knapperig witbrood.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *