Worldwide Wednesday

Marokkaanse couscoussalade

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Kunnen we buiten eten vanavond? Zo ja, dan is deze maaltijdsalade een heerlijke optie. Een lekker gerecht voor een zomerse avond maar bijvoorbeeld ook voor bij een picknick. Vervang de verse sardines dan door sardines uit blik. Of vul aan met een tonijnspies. Je kunt de couscoussalade garneren met verschillende soorten olijven, groene pepers, geroosterde paprikarepen uit een pot en blokjes feta.

Welke wijn bij Marokkaanse couscoussalade?

De beste keus is een kruidige rosé van Niepoort. Frisse zuren in de wijn geven tegenwicht aan de wat vettere sardines, maar passen ook goed bij de tomaat en citroen. Het kruidige in de wijn sluit aan bij de kruiden in de salade.

 

 

Marokkaanse couscoussalade met sardines

Marokkaanse couscoussalade

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Totaal: 45 minuten
Heerlijke zomerse couscoussalade met een Marokkaanse inslag. Gemaakt met lekker veel kruiden. Lekker met vers geroosterde sardines.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 200 gram couscous
  • 2 citroenen
  • 3 tomaten
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 30 gram peterselie fijngehakt
  • 15 gram verse munt fijngehakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 8-12 takjes tijm
  • 8-12 verse sardines schoongemaakt
  • zout versgemalen peper
  • ½ krop eikenbladsla

Bereiding
 

  • Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
  • Pers de citroenen uit. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Hak de peterselie en munt fijn.
  • Schep de tomaat, bosui, kruiden, citroensap en 5 eetlepels olie door de couscous. Breng op smaak met zout en peper. Laat de couscous ca. 30 minuten staan om de smaken te laten intrekken.
  • Maak de buikholte van de sardines schoon, en spoel even af onder koud stromend water. Droogdeppen met keukenpapier. Leg de takjes tijm in de buikholtes van de sardines. Bestrooi de vissen met zout en peper en bestrijk de ze met olie. Rooster de sardines boven een hete BBQ, onder de grill of in een grillpan in 6-8 minuten gaar, keer ze regelmatig.
  • Bekleed een platte schaal met eikenbladsla. Schep de couscoussalade in het midden en leg de sardines eromheen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Bron: Nederlands Visbureau

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!