Weekmenu #25

5x zomerse pasta met groente

Wat eten we de komende week? Yeh, PASTA! Dat vindt iedereen lekker. Geen probleem om dat een hele week te moeten eten, want met Italiaanse pasta kun je heel veel kanten op. Echter dit keer geen zware sauzen. Nee, we houden het lekker fris en zomers, met licht-verteerbare ingrediënten. Dat betekent pasta met verse groente. Bovendien zijn al deze pasta gerechten ook heel makkelijk om te maken en staan ze snel op tafel. Want dat wil iedereen toch doordeweeks.

Bij al deze pasta met groente hoort toch een lekker glas zomerwijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. Of lees mijn verhaal: welke wijn bij groente.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

 

MAANDAG Perline met tomaat en spinazie

We starten de week goed met dit calorie-arme pasta gerecht van perline-pasta (oftewel Perle) met tomaat en spinazie. Deze pastavorm lijkt op tortellini, maar ziet er toch net even anders uit. Je koopt het kant-en-klaar gevuld bij AH. Dit is een waanzinnig lekker recept dat in 10 minuten op tafel staat! Let op: recept voor 2 tot 3 personen.

Perline met tomaat en spinazie
Perline met tomaat en spinazie

DINSDAG: Courgette-spaghetti met garnalen

Uit het kookboek Boordevol groente komt dit pastagerecht met gebakken garnalen. Je wordt hier een beetje gefopt, want je gebruikt geen echte pasta maar spaghetti op basis van courgettes. Een heerlijk makkelijk te maken gerecht. Bovendien koolhydraatarm.

Courgette spaghetti met garnalen uit het kookboek Boordevol groenten
Courgette spaghetti met garnalen

WOENSDAG Linguine met kalkoen en sperziebonen

Deze zomerse pasta is lekker licht en zit boordevol groenten. Met knapperige haricots verts en frisse tomaatblokjes. In 30 minuten op tafel. Levert 520 calorieën per persoon.

Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen_1
Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen

DONDERDAG Orzo met geroosterde paprika

Orzo is een op rijst lijkende pastasoort. Dat wordt gemengd met drie kleuren paprika en op smaak gebracht met citroen en rozemarijn. Alles gaat in één keer in de traybake, oftewel braadslede. Vervolgens doet de oven het werk. Simpeler kan haast niet.

Orzo met geroosterde paprika's uit de Snelle Bakplaat van Rukmini Iyer
Orzo met geroosterde paprika’s en feta

VRIJDAG Linguine met gegrilde paprika en tonijn of Pasta Primavera

Je mag kiezen: linguine met tonijn óf pasta primavera . De linguine is een van onze lievelingsgerechten hier in huis. Deze lauwwarme pasta stond zelfs op het menu tijdens het 21-diner van mijn dochter. Iedereen was enthousiast. In 30 minuten klaar! Of wordt het de pasta prima met asperges en doperwten. Een recept van Vanja van der Leeden. Een absolute aanrader!

Linguine met tonijn en gegrilde paprika
Linguine met tonijn en gegrilde paprika

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 19 Gezonde pasta's
5x Gezonde pasta’s

Op zoek naar meer gezonde pasta gerechten? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Benieuwd naar mijn e-book met wereldgerechten?
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *