Wat eten we de komende week? Yeh, PASTA! Dat vindt iedereen lekker. Geen probleem om dat een hele week te moeten eten, want met Italiaanse pasta kun je heel veel kanten op. Echter dit keer geen zware sauzen. Nee, we houden het lekker fris en zomers, met licht-verteerbare ingrediënten. Dat betekent pasta met verse groente. Bovendien zijn al deze pasta gerechten ook heel makkelijk om te maken en staan ze snel op tafel. Want dat wil iedereen toch doordeweeks.
Bij al deze pasta met groente hoort toch een lekker glas zomerwijn! Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept. Of lees mijn verhaal: welke wijn bij groente.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
MAANDAG Perline met tomaat en spinazie
We starten de week goed met dit calorie-arme pasta gerecht van perline-pasta (oftewel Perle) met tomaat en spinazie. Deze pastavorm lijkt op tortellini, maar ziet er toch net even anders uit. Je koopt het kant-en-klaar gevuld bij AH. Dit is een waanzinnig lekker recept dat in 10 minuten op tafel staat! Let op: recept voor 2 tot 3 personen.

DINSDAG: Courgette-spaghetti met garnalen
Uit het kookboek Boordevol groente komt dit pastagerecht met gebakken garnalen. Je wordt hier een beetje gefopt, want je gebruikt geen echte pasta maar spaghetti op basis van courgettes. Een heerlijk makkelijk te maken gerecht. Bovendien koolhydraatarm.

WOENSDAG Linguine met kalkoen en sperziebonen
Deze zomerse pasta is lekker licht en zit boordevol groenten. Met knapperige haricots verts en frisse tomaatblokjes. In 30 minuten op tafel. Levert 520 calorieën per persoon.

DONDERDAG Orzo met geroosterde paprika
Orzo is een op rijst lijkende pastasoort. Dat wordt gemengd met drie kleuren paprika en op smaak gebracht met citroen en rozemarijn. Alles gaat in één keer in de traybake, oftewel braadslede. Vervolgens doet de oven het werk. Simpeler kan haast niet.

VRIJDAG Linguine met gegrilde paprika en tonijn of Pasta Primavera
Je mag kiezen: linguine met tonijn óf pasta primavera . De linguine is een van onze lievelingsgerechten hier in huis. Deze lauwwarme pasta stond zelfs op het menu tijdens het 21-diner van mijn dochter. Iedereen was enthousiast. In 30 minuten klaar! Of wordt het de pasta prima met asperges en doperwten. Een recept van Vanja van der Leeden. Een absolute aanrader!

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Op zoek naar meer gezonde pasta gerechten? Hier vind je er nog vijf.
Wereldse Smaken, Wereldse Wijnen is een smaakvol e-book van 64 pagina’s. Met 18 wereldgerechten om nooit te vergeten, 19 icoonwijnen en 23 culinaire hotspots. Hier kun je hem downloaden.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!