Nieuw seizoen 2019

5x koken op televisie

Vanaf eind augustus start het nieuwe televisieseizoen. Inmiddels zijn kookprogramma’s een hot thema op tv. Volgende week begint op Net 5 Masterchef Australië en My Kitchen Rules, op NPO1 kun je kijken naar Uit mijn keuken, en op SBS6 loopt Klinkt smakelijk. Alles op de vooravond van de maandag. Waar moet je of wil je op afstemmen?

Maar eerst vandaag (donderdag 22 augustus) kun je nog even kijken naar laatste aflevering van The Great British Bake off. Wie gaat de finale winnen? Het wordt een zinderend einde waarin donuts, pitabroodjes en desserts een rol gaan spelen. Vanaf maandag 26 augustus is er meer keus. Dan kun je afstemmen op deze vier programma’s.

Masterchef Australië

Masterchef Australië seizoen 11
De driekoppige jury Masterchef Australië: George Calombaris, Matt Preston en Gary Mehigan

Dit is het best bekeken kookprogramma ter wereld! Ze zoeken naar de beste hobbykok van Australië en de 24 deelnemers gaan onderling de strijd aan voor de titel MasterChef Australië.

En ook dit jaar maken wekelijks grote namen hun opwachting, zoals de Brits-Israëlische ster van de vegetarische keuken Yotam Ottolenghi, de bekroonde Engelse ster Rick Stein en de eerste vrouwelijke chef met drie Michelin Sterren Clare Smyth. Daarnaast keer ook kookgodin Nigella Lawson weer terug.

Start: 26 augustus om 19.30 uur op Net 5

My Kitchen Rules

In dit kookprogramma toveren twee teams hun huis om tot restaurant. Ze moeten een driegangenmenu koken met een thema. Voor het eerst dit seizoen moeten de teams hun krachten bundelen en ook een driegangenmenu maken voor het publiek.

Start: 26 augustus om 18.30 uur op Net 5

My Kitchen Rules kookprogramma Net5
Manu en Pete zijn de juryleden sinds 2009

Uit mijn keuken

Inmiddels is dit dagelijkse kookprogramma (van maandag tot vrijdag) al van start gegaan. Het is een mix tussen Smaken verschillen en Bed & Breakfast. Vijf koppels testen elkaars huiskamer-restaurant en geven cijfers. Presentatrice en foodie Petra Possel proeft mee en geeft haar professionele oordeel. Haar cijfer is cruciaal, want die telt uiteindelijk voor 50% mee.

Start: 19 augustus om 19.05 op NPO1

 

Klinkt Smakelijk

Op SBS 6 kun je al om 18.00 uur starten met kijken naar likkebaardend lekkere gerechten. Vanaf 1 juli zenden ze het dagelijkse kookprogramma uit Klinkt Smakelijk waarin gepassioneerde amateur chefs het tegen elkaar opnemen om hun specialiteit of overheerlijk familierecept te delen met een professionele jury. De driekoppige jury bestaat uit presentatrice Nicolette van Dam, chef-kok Julius Jaspers en een bekende Nederlander met culinaire kennis.

Dagelijks om 18.00 uur op SBS6

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.