Weekmenu #41

5x proef de schatten van de zee

Ben jij ook zo’n liefhebber van onze ‘zeejuwelen’? Nou ik wil hoor. Mosselen, garnalen, oesters, witvis, maar ook zalm, tonijn en zeekraal, alles even uitdagend en lekker. Bovendien is vis (in plaats van vlees) ook nog eens goed voor het milieu èn je gezondheid, want vis-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Dus 5x mijn favoriete visgerechten: van zalmburger en Indiase mosselen tot zalmpasta en Belgische waterzooi. Kies jij maar…

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday eten we geen ‘echte’ vis, maar een verleidelijk vegetarisch alternatief. Maak maar eens deze Fish & Chips gemaakt van bloemkool. Verrassende vondst uit het kookboek ‘Green kitchen at Home’.

Vega Fish & Chips
Vega Fish & Chips van bloemkool

DINSDAG

Op dinsdag koken we Belgische waterzooi met diverse soorten vis. Serveer met gekookte aardappelen. Staat in 40 minuten op tafel.

Waterzooi met vis
Waterzooi met vis

WOENSDAG

Op woensdag houden we het heel simpel: pasta met zalmsaus. Al jarenlang een favoriet hier in huis. Lekker makkelijk, snel en overheerlijk.

Pasta met zalm
Pasta met gerookte zalmsaus

DONDERDAG

Op donderdag maken we Indiase mosselen in kokosmelk. Heel makkelijk om te maken en overheerlijk. Staat in 20 minuten op tafel. Let op: recept voor 2 personen.

Pittige mosselen met kokosmelk uit het kookboek The Curry Guy Easy
Pittige mosselen met kokosmelk

VRIJDAG

Met het oog op het weekend iets feestelijks: zalmburger op een bedje van zeekraal! Erbij een smeuïge appel-avocadomayonaise. Bovendien in 15 minuten klaar. Lekker met gebakken krieltjes en een salade.

Zalmburger met avocadomayonaise
Zalmburger met avocadomayonaise

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 25 MaaltijdsaladesNog meer visgerechten nodig? Hier vind je er nog vijf.

#25 maaltijdsalades met vis

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *