Ben jij ook zo’n liefhebber van onze ‘zeejuwelen’? Nou ik wil hoor. Mosselen, garnalen, oesters, witvis, maar ook zalm, tonijn en zeekraal, alles even uitdagend en lekker. Bovendien is vis (in plaats van vlees) ook nog eens goed voor het milieu èn je gezondheid, want vis-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Dus 5x mijn favoriete visgerechten: van zalmburger en Indiase mosselen tot zalmpasta en Belgische waterzooi. Kies jij maar…
Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Op Meatless Monday eten we geen ‘echte’ vis, maar een verleidelijk vegetarisch alternatief. Maak maar eens deze Fish & Chips gemaakt van bloemkool. Verrassende vondst uit het kookboek ‘Green kitchen at Home’.
DINSDAG
Op dinsdag koken we Belgische waterzooi met diverse soorten vis. Serveer met gekookte aardappelen. Staat in 40 minuten op tafel.
WOENSDAG
Op woensdag houden we het heel simpel: pasta met zalmsaus. Al jarenlang een favoriet hier in huis. Lekker makkelijk, snel en overheerlijk.
DONDERDAG
Op donderdag maken we Indiase mosselen in kokosmelk. Heel makkelijk om te maken en overheerlijk. Staat in 20 minuten op tafel. Let op: recept voor 2 personen.
VRIJDAG
Met het oog op het weekend iets feestelijks: zalmburger op een bedje van zeekraal! Erbij een smeuïge appel-avocadomayonaise. Bovendien in 15 minuten klaar. Lekker met gebakken krieltjes en een salade.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer visgerechten nodig? Hier vind je er nog vijf.
#25 maaltijdsalades met vis
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen