Voor het weekend

Thaise kip met cashewnoten

Thaise kip met cashewnoten (oftewel gai phad med mamuamg hinmaphan) is een van de klassiekers uit de Thaise keuken. Het is een heerlijk smeuïg roerbak-gerecht uit de wok met knapperige cashewnoten. Dit vindt iedereen lekker. Bovendien is het heel snel klaar! 

Welke wijn bij Thaise kip?

Thailand behoort tot de Zuidoost-Aziatische keuken. Hier worden vaak meerdere gerechten tegelijkertijd op tafel gezet, en dat betekent dat je voor de wijnen dan een soort gemiddelde kiest. Maar eet je alleen deze Thaise kip met cashewnoten, dan kijk je met name naar welke kruiden/smaak hier prominent aanwezig is. Dit kipgerecht is lekker smeuïg met knapperige cashewnoten en knoflook in een pittige saus. Vanwege de pittigheid kies je hier voor een wijn met weinig tannine, geen houtrijping en een licht zoetje.
Mijn voorkeur bij dit Thaise kipgerecht gaat uit naar een goede eet-rosé met een klein zoetje. Zoals die van Monte del Fra. Maar wil je meer keus? Lees dan mijn artikel Top tien gastronomische rosés. Hier vind je vast en zeker een rosé die past bij jouw smaakvoorkeur.

Perfecte Wijn & Spijs combinatie: rosé Paradis Preignes le Vieux

€ 8,99

Elegante rosé uit de Languedoc. Zacht, maar toch aanwezig. Gemaakt van 100% grenache-druiven afkomstig van een vulkanische bodem. Expressief, mineraal en crunchy. De ideale begeleider van dit Aziatische wokgerecht uit Thailand.

Thaise kip met cashewnoten

Thaise kip met cashewnoten

Voorbereiding: 30 minuten
Thaise kip met cashewnoten is een heel bekend wok-gerecht uit de Thaise keuken. Staat in 30 minuten op tafel. Schenk er een glas rosé bij.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 400 gram kipdijfilet in blokjes
  • 4 eetlepels bloem
  • olie
  • 100 gram cashewnoten
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 kleine winterwortel gehalveerd en in dunne plakjes
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 theelepels suiker
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 lente-ui grof gesneden

Extra nodig

  • wok

Bereiding
 

  • Wentel de kip door de bloem. Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip en de cashewnoten al omscheppend 5 minuten. Schep op een bord.
  • Verhit nog wat olie in de wok en bak de knoflook, ui en wortel 5 minuten. Schep de kip met cashewnoten erdoor. Voeg de vissaus, suiker, oestersaus, sojasaus en lente-ui toe en bak nog 2 minuten. Lekker met basmati-rijst en broccoli.

Ook lekker uit de Thaise keuken

Laat je ook verrassen door deze heerlijke Thaise gerechten. Of maak er een lekker Thais buffet van. Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.

Thaise gehaktballetjes

Tom Kha Kai

Kipsalade met kokos

Massaman curry

Thaise groene curry met garnalen

Thaise gehaktballetjes
Thaise gehaktballetjes met kokosrijst

Het kookboek

Prachtig kookboek over de keuken van Thailand. Schrijfster Noi Pia-Ud neemt je mee op culinaire reis door het hele land. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen leert zij je de lekkerste Thaise gerechten maken. Van dit boek zijn al meer dan 250.000 exemplaren verkocht.

Bestellen kun je hier:

Cover Thaise bijbelTitel : De bijbel van de Thaise keuken
Auteur : Noi Pia-Ud
Uitgever :  Uitgeverij Carrera
ISBN : 978 90 488 482 63
Prijs : € 31,99

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept