Eigenlijk is verse pesto (pesto alla genovese) maken een fluitje van een cent. Kant-en-klaar kopen is helemaal NIET nodig! Bovendien is het vele malen lekkerder! Misschien zou je het volgens de traditionele methode moeten maken in de vijzel. Maar ik betwijfel of dat echt tot een beter resultaat leidt. In de keukenmachine, staafmixer of blender is lekker snel en ook razend goed van smaak.
Het is mooi als je pesto helder groen van kleur is. Leg de basilicumblaadjes daarom van tevoren even in ijskoud water met ijsblokjes.
10 minuten |
Ingrediënten
- 60 g verse basilicum (ca. 1 ½ plant)
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 6 el Parmezaanse kaas, geraspt
- 3 eetlepels pijnboompitten, evt. geroosterd
- 7 el extra vergine olijfolie
- zout, versgemalen peper
- extra: keukenmachine of bakje van staafmixer
Stap 1
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Draai de machine, gebruik de pulseknop, tot een stevige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Heerlijke gerechten met verse pesto: rode mul met verse pesto, pestokip met zomergroenten, slanke kabeljauw, pasta met geroosterde tomaatjes (vervang de rode door groene pesto!).

Bewaaradvies:
Hou je pesto over. Geen punt. Doe het over in een kommetje of tupperware bakje met deksel, giet hier een klein laagje olijfolie op zodat het helemaal onderstaat. Zo kun je de pesto langer bewaren (ca. 2 weken). Bewaar de groene pesto goed afgesloten in de koelkast.
INTERESSE GEWEKT?
Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!