Boordevol fruit en kruiden

Elegante Rhône: 8,2 pnt

Wel eens gehoord van het Massif d’Uchaux? Het ligt zo’n 10 kilometer ten noorden van Orange en brengt smaakvolle rode wijnen voort. Domaine La Cabotte is een van de pareltjes. Eric Plumet en Marie-Pierre d’Arduy maken hier zuivere, fruitige Rhônes op biologisch-dynamische wijze. Het proefpanel van I Love Food & Wine proefden de Côtes du Rhône Villages 2014, afkomstig van de wijngaarden van het  Massif d’Uchaux. Conclusie: deze wijn heeft een mooie structuur en is heerlijk elegant en fris.

Mooie balans!

De wijn geurt naar rood fruit, aardbeienjam en rabarber. Met een hint van inkt, afkomstig van de syrahdruif. Ook in de smaak komt het fruit volop terug: aardbeien, bessen. Kruidig is hij ook: de wijngaarden worden omgeven door Provençaalse kruiden als rozemarijn en tijm. Hij is mooi in balans, vol en toch strak. Net op dronk gekomen, kan hij nog 3 jaar mee, hoewel ik er moeilijk zou kunnen afblijven. Hij is nu zo lekker!

Wat eten we erbij?

Côtes du Rhône Massif d’Uchaux is gemakkelijk en toegankelijk. Je kunt hem uitstekend drinken op een terras. Maar hij past eigenlijk bij heel veel soort eten. Natuurlijk bij de BBQ. Maar ook bij gerechten met gehakt zoals een hamburger, kip of kalkoen. Zachte stoofgerechten, chili con carne of lamsgehaktballetjes of lamscurry. Ook een prima begeleider van boerenkoolstamppot, nasi goreng of babi ketjap.

Deze tekst is geschreven door Els Groot.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.