Steak met chimichurri

Easy Tuesday
Steak met chimichurri

Chimichurri is een saus die veel wordt gebruikt in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken. De smaak is kruidig, pittig en zuur en past perfect bij een goede biefstuk. Er zijn veel verschillende variaties van chimichurri, dus die van mij is niet heilig. Heerlijk met aardappelen uit de oven en gebakken cantharellen.

Welke wijn bij Steak met chimichurri?

Klassieke combinatie is een Cabernet Sauvignon of een Malbec uit Argentinië. Of proef eens een Spaanse Toro of Ribera del Duero Crianza. Ook een goed idee: Valpolicella met temperament.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 30 gram platte peterselie, grofgehakt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 1 rode peper, grofgehakt
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • zout, versgemalen peper
  • olijfolie, extra vergine
  • 250 gram cantharellen
  • 50 gram boter
  • 4 biefstukken, op kamertemperatuur
  • 40 gram rucola

Stap 1

Doe in de kom van de keukenmachine: peterselie, oregano, knoflook, rode peper, rode wijnazijn, zout en peper. Zet de keukenmachine aan en schenk er ca. 25 ml olijfolie bij. Pureer tot een grove kruidensaus. Vind je hem te droog, schenk er dan wat extra olijfolie bij en mix nog een keer door elkaar. Overdoen in serveerschaaltje.

Stap 2

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de cantharellen ca. 2 minuten kort aan. Breng op smaak met zout en peper. Schep in een schaaltje en dek af met aluminiumfolie.

Stap 3

Verwarm de boter in de koekenpan. Als deze gesmolten is, voeg nog wat olijfolie toe en verhit verder. Bak de biefstuk in ca. 3 minuten aan beide kanten mooi bruin. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Bestrooi met zout en peper.  Snijd de biefstuk in dunne plakken. Verdeel wat rucola over 4 warme borden en leg de biefstukplakjes erop. Verdeel de cantharellen erover. Lekker met gebakken krieltjes of aardappelen uit de oven.

 

Bron: recept + foto zijn afkomstig van Francesca Kookt.

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *