- 1 kleine aubergine in grove stukken
- 1 grote courgette in plakjes
- 4 stengels bleekselderij in stukjes
- 1 gele paprika in stukjes
- 2 kleine uien in partjes
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 5 eetlepels olijfolie
- zout versgemalen peper
- 3 runderbraadworsten
- 50 gram pijnboompitten
- 500 gram verse tortelloni met groente- of paddenstoelenvulling
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels verse pesto
- 15 gram verse basilicum
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng alle groenten door elkaar en schep in een groot braadslede. Roer de knoflook en 3 eetlepels olijfolie erdoor . Bestrooi met zout en peper. Bak de groenten ca. 30 minuten in de oven. Halverwege omscheppen.
Snijd intussen het velletje los van de braadworsten. Draai van de vulling balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar. Rooster de pijnboompitten lichtbruin.
Kook intussen de tortelloni in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en schep door het groentemengsel. Roer de gehaktballetjes, kappertjes en de pesto erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met basilicum en pijnboompitten. Bestrooi aan tafel met Parmezaanse kaas.
Calorieën: 727kcal | koolhydraten: 72g | eiwit: 32g | vet: 36g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 105mg | vezels: 9g | suiker: 11g | vitamine C: 52mg