Snel & Simpel

Hemels kerstdessert voor dummy’s

Moet een kerstdessert het pronkstuk van het diner zijn, het klapstuk van de avond? Zo ja, dan is dit misschien NIET jouw keus. Nee, deze winterse wolk van room met rood fruit is meer een fantastisch kerstdessert voor dummy’s. Waarom? Het is een supercool dessert in traditionele kerstkleuren dat iedereen kan maken; een recept van Yvette van Boven uit haar kookboek ‘Home Sweet Home XMAS’. Het boek dat genomineerd was voor ‘Kookboek van het jaar 2018’, maar net naast de prijs greep.

Yvette noemt dit: ‘Een recept voor het snelste, makkelijkste, bijna kant-en-klare toetje ooit. En het erge is: het is ook nog eens gruwelijk lekker.’ Dat ben ik het helemaal met haar eens! Het is een variant op de Britse Eton Mess, bekend van de tenniswedstrijden op Wimbledon. Daar wordt het gemaakt met slagroom en aardbeien. Yvette maakt hem met slagroom en rood fruit uit de diepvries. Met als extra versiering; muntsuiker op de rand van het glas. Onweerstaanbaar mooi en lekker. Je maakt er gegarandeerd de blitz mee.

Welke wijn bij Eton Mess met muntsuiker?

Smeuïg, romig en friszoet tegelijktijd. Opgefrist door een kleine nuance van muntsuiker. Zo smaakt dit hemelse dessert. Schenk hier een Italiaanse Brachetto d’Acqui, een friszoete mousserende dessertwijn met rood fruitaroma’s. Gemaakt op de manier van Moscato d’Asti. Lekker laag in de alcohol. Maar ook een Moscato of een Sauternes (of tokaji) is een goede optie.

Kerstdessert: Eton Mess met mintsuiker

Hemels kerstdessert voor dummy’s

Voorbereiding: 10 minuten
Totaal: 10 minuten
Duik in de luchtige verrukking van deze winterse wolk van room, verrijkt met sappig rood fruit. Een moeiteloos en indrukwekkend kerstdessert, zelfs voor de beginnende kok. Perfect om je gasten te imponeren zonder de stress.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 15 gram verse munt
  • 100 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram meringues of kerstschuimkransjes
  • 1 doosje diepvries rood fruit 250 gram, ontdooid

Bereiding
 

  • Maal voor de muntsuiker de blaadjes munt met de suiker in een keukenmachine tot grof poeder. Strooi in een diep bord. Bevochtig de randen van vier wijde glazen (bv gin-tonicglazen) met wat water en doop ze in de muntsuiker.  Zet apart.
  • Klop de slagroom met 2 theelepels suiker tot deze ‘lobbig’ is (dik, maar niet stijf). Verkruimel de meringues erboven. Voeg het ontdooide fruit erbij en schep voorzichtig door elkaar. Het mag er lekker grof uitzien.
  • Verdeel de mousse voorzichtig in de glazen, maar zorg dat de randen schoon blijven. Serveer direct.

BESTELLEN? DAT KAN HIER:

Cover Home Sweet Home XmasTitel:               Home Sweet Home Xmas
Auteur:           Yvette van Boven
Uitgever:        Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN:               9789059567542
Prijs:               € 29,95

 

 

 

Wil je het kerstmenu van vorig jaar bekijken? Zoek op ‘Kerstdiner van Yvette (intypen in zoekbalk).

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Credit fotografie: Oof Verschuren

Bewaar het recept nu op Pinterest en maak het later:

Eton Mess van Yvette van Boven

 

Eén reactie op “Hemels kerstdessert voor dummy’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept