Ga terug
+ servings
Kerstdessert: Eton Mess met mintsuiker
Hemels kerstdessert voor dummy’s
Duik in de luchtige verrukking van deze winterse wolk van room, verrijkt met sappig rood fruit. Een moeiteloos en indrukwekkend kerstdessert, zelfs voor de beginnende kok. Perfect om je gasten te imponeren zonder de stress.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
10 minuten

Ingrediënten
  

  • 15 gram verse munt
  • 100 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram meringues of kerstschuimkransjes
  • 1 doosje diepvries rood fruit 250 gram, ontdooid

Instructies
 

  • Maal voor de muntsuiker de blaadjes munt met de suiker in een keukenmachine tot grof poeder. Strooi in een diep bord. Bevochtig de randen van vier wijde glazen (bv gin-tonicglazen) met wat water en doop ze in de muntsuiker.  Zet apart.
  • Klop de slagroom met 2 theelepels suiker tot deze ‘lobbig’ is (dik, maar niet stijf). Verkruimel de meringues erboven. Voeg het ontdooide fruit erbij en schep voorzichtig door elkaar. Het mag er lekker grof uitzien.
  • Verdeel de mousse voorzichtig in de glazen, maar zorg dat de randen schoon blijven. Serveer direct.

Voedingswaarde

Calorieën: 660kcal | koolhydraten: 112g | eiwit: 6g | vet: 23g | verzadigd vet: 14g | cholesterol: 71mg | vezels: 0.3g | suiker: 112g | vitamine C: 2mg