Kerstdiner

Carpaccio met truffelmayonaise

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Heb je al een voorgerecht voor je kerstdiner? Deze carpaccio met truffelmayonaise is subliem! In 10 minuten op tafel, want de basis is simpel en de truffelmayonaise zo gemaakt. Bovendien is deze Kerst-versie weergaloos lekker. Vanaf nu maak je hem nooit meer anders.

Officieel bestaat carpaccio uit flinterdun gesneden rauw rundvlees versierd met straaltjes romige dressing. Carpaccio is een Italiaans gerecht, bedacht door de eigenaar van de legendarische wijnbar/restaurant ‘Harry’s Bar’ in Venetië. Hij vernoemde zijn gerecht naar  de Venetiaanse schilder Carpaccio, en pseudoniem van Vittore Scarpazza (1455 – 1525), want de kleur van het gerecht deed hem denken aan het werk van deze schilder, dat op dat moment werd tentoongesteld in Venetië.

Kerstmenu voor dummy’s
Dit voorgerecht is onderdeel van het kerstmenu voor dummy’s. Het totale menu staat in mijn KERST SPECIAL. Hier vind je 5 verschillende kerstmenu’s, van vegetarisch tot supermakkelijk en gezond. Voor ieder wat wils. Ook dit simpele kerstmenu staat erin, met recepten die iedereen kan maken. Alle recepten zijn getest!
Download mijn KERST SPECIAL
Corpinnat LR Betaalbare Bubbels-
Betaalbare bubbels tot 30 euro

Welke wijn drink je bij carpaccio met truffelmayonaise?

Als wijn-spijscombinatie zit je met een mousserende wijn helemaal goed; die voegt zich naar alle smaken. Denk dan aan Champagne, Cava of Crémant. Welke? Lees hier nog even mijn verhaal over betaalbare bubbels tot 30 euro. Zo heb je een prachtige start van je diner.

MUZIEK: Luister intussen naar mijn I LOVE FOOD & WINE – playlist op Spotify. Heerlijke muziek voor tijdens je kerstdiner!

6 personen10 minuten

Ingrediënten

Stap 1

Maak eerst de truffelmayonaise. Doe in een kom mayonaise, witte truffel roomsaus, citroensap. Roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Maak de verpakkingen van de carpaccio open. Verdeel het vlees over 6 borden. Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten uit de carpaccio-verpakking lichtbruin. Verdeel pijnboompitten en de Parmezaanse kaas (uit de carpaccioverpakking) over het vlees. Bestrooi met de mini-croutons. Schep kleine toefjes truffelmayonaise rondom de carpaccio. Garneer met de rucola. Serveer met knapperig stokbrood.

*Bijgeleverde dressing wordt dus NIET gebruikt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.