Klassieker

Carpaccio met truffelmayonaise

Heb je al een voorgerecht voor je kerstdiner? Deze carpaccio met truffelmayonaise is subliem! In 10 minuten op tafel, want de basis is simpel en de truffelmayonaise zo gemaakt. Bovendien is deze Kerst-versie weergaloos lekker. Vanaf nu maak je hem nooit meer anders.

Wat voor vlees is carpaccio?

Officieel bestaat carpaccio uit flinterdun gesneden rauw rundvlees versierd met straaltjes romige dressing. Carpaccio is een Italiaans gerecht, bedacht door de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië. Hij vernoemde zijn gerecht naar  de Venetiaanse schilder Carpaccio, en pseudoniem van Vittore Scarpazza (1455 – 1525), want de kleur van het gerecht deed hem denken aan het werk van deze schilder, dat op dat moment werd tentoongesteld in Venetië.
Maar het woord carpaccio wordt ook gebruikt voor alles wat heel dun is gesneden. Zo kun je ook gerechten tegenkomen als carpaccio van tonijn, zalm, coquilles of carpaccio van bietjes.

Welke wijn drink je bij carpaccio met truffelmayonaise?

Als wijn-spijscombinatie zit je met een mousserende wijn helemaal goed; die voegt zich naar alle smaken. Denk dan aan Champagne, Cava of Crémant. Welke? Lees hier nog even mijn verhaal over betaalbare bubbels tot 30 euro. Zo heb je een prachtige start van je diner.

Corpinnat LR Betaalbare Bubbels-
Betaalbare bubbels tot 30 euro

MUZIEK: Luister intussen naar mijn I LOVE FOOD & WINE – playlist op Spotify. Heerlijke muziek voor tijdens je kerstdiner!

 

Carpaccio met truffelmayonaise

Carpaccio met truffelmayonaise

Bereiding: 10 minuten
Carpaccio met truffelmayonaise en rucola is weergaloos lekker. Vanaf nu maak je hem nooit meer anders. Bovendien staat dit gerecht in 10 minuten op tafel.
Aantal 6 personen

Ingredienten
 

truffelmayonaise

Bereiding
 

  • Maak eerst de truffelmayonaise. Doe in een kom mayonaise, witte truffel roomsaus, citroensap. Roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de verpakkingen van de carpaccio open. Verdeel het vlees over 6 borden. Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten uit de carpaccio-verpakking lichtbruin.
  • Verdeel pijnboompitten en de Parmezaanse kaas (uit de carpaccioverpakking) over het vlees. Bestrooi met de mini-croutons. Schep kleine toefjes truffelmayonaise rondom de carpaccio. Garneer met de rucola.
  • Serveer met knapperig stokbrood.

*Bijgeleverde dressing wordt dus NIET gebruikt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept