Zwierig wit

8,9 ptn Grüner Veltliner met body

Perfect gemaakt door een sexy vrouw met ballen: mondvullende en knisperend frisse Grüner Veltliner van Birgit Eichinger uit het Oostenrijkse Kamptal. Een wijn voor elk moment van de dag. Haar wijnen smaken: elegant, mét zwierigheid en body. Want ze maakt wijn met haar hart en heeft oog voor de natuur. En dat proef je in deze Grüner Veltliner ‘Hasel’. Kruidig, verfrissend, maar met structuur. Nu te koop bij Vivino!

Wijndomein Birgit Eichinger is een familiebedrijf met Birgit als succesvol wijnmaakster.  Het domein ligt in Niederösterreich. De wijngaarden van Birgit Eichinger bevinden zich in het kwaliteitsgebied Kamptal. Een gebied waar grüner veltliner (evenals riesling) recht heeft op een beschermde herkomstaanduiding! ‘Hasel’ is een van de oudste wijngaarden van dit domein.

Vader Eichinger stuurde zijn beide dochters naar de wijnbouw-hogeschool, zodat ze zijn bedrijf over konden nemen. Birgit begon in 1992 met 3,5 ha, en dat is uitgebouwd tot 15 ha. Papa geeft nog steeds  regelmatig ongevraagd advies.

Rijp en smaakvol

Grüner Veltliner ‘Hasel’ heeft een complexe neus met bloemen, rijp fruit van meloen, kruidigheid en wat mineraliteit. Héél zachte aandronk, maar tegelijkertijd rijk en smaakvol. Rijp fruit van perzik en abrikoos met een frisse ondertoon van sinaasappel. Lange afdronk met herkenbaar pepertje. Een Grüner Veltliner met klasse. De zachte persing van de druiven en een fermentatie op RVS zorgt voor een frisse, zuivere wijn met een laag alcohol.

Wat eten we bij Grüner Veltliner?

Deze Oostenrijkse witte wijn  is een ware kameleon. Weet je het even niet, kies dan een Grüner Veltliner want die past zich aan. Hij is ‘rond en strak tegelijkertijd’. Heerlijk als aperitief, maar bij uitstek geschikt bij wiener schnitzel, sushi, asperges, allerlei groentegerechten of Aziatische curry’s.

Maak maar eens deze Aziatische zalmcurry, Gnocchi met groene asperges of een broodje kip met knolselderij.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijn? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *