Weekmenu #43

5x slank en gezond met Pascale Naessens (deel 1)

Sinds 2016 volg ik de Belgische kookboekenschrijfster Pascale Naessens. Maar eigenlijk is zij dan al meer dan 10 jaar bezig met koken en gezond leven. Inmiddels heeft Pascale 12 kookboeken op haar naam staan en is zij in België de best verkopende auteur. Ze is het boegbeeld van de pure en gezonde voeding en haar kookboeken weerspiegelen haar persoonlijkheid. Ze creëert alles zelf, fotografeert en zelfs het prachtige robuuste servies draait ze in haar eigen atelier. Kortom: een veelzijdig mens en promoter van koolhydraatarm (oftewel low carb) eten. Deze week volgen we haar gezonde dieet met 5 recepten van haar hand.

Inmiddels heb ik ook een 5X SLANK EN GEZOND MET PASCALE NAESSENS deel 2 gemaakt. Hier vind je nog 5 gerechten uit haar arsenaal, waaronder een heerlijk gerecht met feta dat je zowel als lunch of ontbijt zou kunnen eten!

Of kijk verder op de verzamelpagina met  Pascale Naessens recepten!

Welke wijn bij Pascale Naessens weekmenu?

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies (zie het recept). Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

Weekmenu 11 2021 Pascale Naessens deel 2
In weekmenu DEEL 2 vind je 5 nieuwe recepten van Pascale

MAANDAG

Op Meatless Monday eten we een vegetarische broccolitaart met eieren en mozzarella. In 40 minuten op tafel. Serveer deze gezonde groentenkoek met een groene salade. Recept is voor 2 tot 3 personen.

Broccoli taart met mozzarella
Broccoli taart met mozzarella

DINSDAG

Op dinsdag koken we het lekkerste + snelste recept ever: vis in groene curry met spinazie. Staat in 10 minuten op tafel met maar 4 ingrediënten. Komt uit het kookboek: Nog eenvoudiger van Pascale Naessens.

Vis met spinazie en groene curry
Vis met spinazie en groene curry

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We maken gehaktballetjes van kip in een romige preisaus. Wil je NIET koolhydraatarm eten (of afvallen), dan kun je er basmatirijst of brood bij geven. Let op: recept voor 3 personen.

Gehaktballetjes van kip in preisaus uit het kookboek Nog eenvoudiger van Pascale Naessens
Gehaktballetjes van kip in romige preisaus

DONDERDAG

Ook lekker en gezond: grote garnalen op z’n Marokkaans. Ze worden gestoofd in een tomatensaus met ras el hanout. Voldoende voor 3 personen. Staat in 20 minuten op tafel.

Garnalen met ras el hanout liggend
Garnalen met ras el hanout

VRIJDAG

Voor het weekend; geniet van deze kalfsmedaillons in mosterdsaus! Alles komt uit één pan. Ook dit is een recept voor 2 personen. Ben je met meer, gebruik dan 2 pannen.

Kalfsmedaillons met paddenstoelen
Kalfsmedaillons met paddenstoelen

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 33 Zomers kh-armNog meer koolhydraat-arme recepten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

BEWAAR HET WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met Pascale Naessens. Vijf maal slank en gezond met de koolhydraatarme gerechten van Pascale. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest! #caloriearm #pascale #koolhydraatbeperkt #lowcarb