Snel & Makkelijk

Tortilla met gegrilde biefstuk en paprika

Echt een zomerse maaltijd! Dat zijn deze overheerlijke tortilla’s (fajita) gevuld met gegrilde biefstuk van de bakplaat. Lauwwarm, en daarom bij uitstek geschikt voor dit moment. Bovendien binnen 20 minuten op tafel. Let op: recept voor 2 personen.

Portret Rukmini Iyer
Portret Rukmini Iyer

Het recept is afkomstig uit het kookboek De Makkelijke Bakplaat van Rukmini Iyer. Al eerder publiceerden we twee recepten uit dit kookboek: gegrilde garnalen met oesterzwammen en kabeljauw met korstje van olijven.
In het intro van dit biefstukrecept vertelt Rukmini: ‘Deze supersnelle fajita’s (= tarwetortilla met gegrild vlees, paprika en uien) zijn een perfecte, snelle doordeweekse maaltijd. Zet de bakplaat vanuit de oven rechtstreeks op tafel en iedereen kan zijn eigen fajita’s maken.’

Mijn persoonlijke keukentip
Ik ben dol op mijn Tefal Success braadslede. Deze ruime slede van 27 x 37 cm met uitstekende warmtegeleiding is ideaal voor al mijn bakplaatgerechten. De sterke, veilige anti-aanbaklaag maakt koken en schoonmaken een fluitje van een cent. Een echte must-have voor elke keuken!

 

Welke wijn bij fajita met gegrilde biefstuk en paprika?

Tortilla, oftewel fajita, gevuld met gekruide gegrilde biefstuk met beetgare paprika en een fris yoghurtsausje met koriander. Echt een lichte zomerse maaltijd. Kies daarom een sappige rode wijn die niet al té zwaar is. Kijk even naar mijn verhaal over ‘De beste rode wijn voor bij de BBQ’, en kies dan voor ‘elegant en toegankelijk’.

Andere opties: Italiaanse Dolcetto of Bourgueil (Cabernet Franc) uit de Loire.

Perfecte Wijn & Spijs combinatie: Elegantie uit de Dão

€ 11,19

Quinta dos Penassais is een volle rode wijn met verfrissende zuren en fluwelen tannines. Dat is deze rode wijn uit het wijngebied Dão. Een wijnstreek die ook bekend staat als de ‘Portugese Bourgogne’. Gemaakt van overwegend Touriga Nacional en een klein beetje Aragonez. Doet het uitstekend bij deze tortilla met pikant rood vlees. Wel wat gekoeld drinken: ca. 17 °C.

Fajita met gegrilde biefstuk met paprika, chilipeper en ui uit het kookboek De Makkelijke Bakplaat van Rukmini Iyer

Fajita met gegrilde biefstuk en paprika

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 8 minuten
Totaal: 18 minuten
Zomerse tortilla gevuld met gegrilde biefstuk en paprika. Limoen-yoghurtsausje en koriander zorgen voor Mexicaanse touch.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 gele paprika in dunne reepjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 1 rode chilipeper fijngesneden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels koriander
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zeezout versgemalen peper
  • 4 tortilla’s medium formaat
  • 300 gram kogel- of lende biefstuk in plakken van 5 mm
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 15 gram verse korianderblaadjes

limoenyoghurt

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • geraspte schil en sap van ½ limoen

Extra nodig

  • grill, bakplaat, aluminiumfolie

Bereiding
 

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Snijd paprika’s in reepjes. Snijd de gepelde in halve ringen. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Doe in een kom: paprika, ui, rode peper, alle specerijen, olijfolie, zout en peper. Schep door elkaar.
  • Verpak de tortilla’s in aluminiumfolie. Schep het groentemengsel op een grote bakplaat. Leg de plakjes biefstuk er bovenop. Zet de bakplaat vlak onder de grill en bak ca. 4 minuten. Leg tegelijkertijd de tortilla’s onderin de oven om ze te verwarmen.
  • Haal de bakplaat uit de oven en schep alles goed om. Zet terug en bak nog ca. 3 à 4 minuten onder de grill tot de biefstuk net gaar is.
  • Maak intussen de limoenyoghurt. Doe de yoghurt, limoensap en limoenrasp in een kommetje. Roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal het vlees en de tortilla’s uit de oven. Haal de tortilla’s uit de folie en schep het groente-vlees mengsel erop. Serveer met de limoenyoghurt, korianderblaadjes en de geraspte kaas.
  • Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.

Tip: Wil je meer weten over de Mexicaanse keuken en verschillende Mexicaanse gerechten? Lees hier verder.

 

Het kookboek: De Makkelijke Bakplaat

Het zesde kookboek van Rukmini Iyer in de serie ‘Bakplaat’. Boordevol (75 stuks) makkelijke en veelzijdige ovengerechten. In elk hoofdstuk bespreekt ze een specifiek ingrediënt. Met deze recepten heb je een oogwenk een heerlijke maaltijd op tafel staan. De oven doet het werk.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hier:

Cover De makkelijke bakplaatTitel : De makkelijke bakplaat
Auteur : Rukmini Iyer
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 230 1691 5
Prijs : € 24,99

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept