Voor het weekend

Tagliatelle met grote garnalen

Weinig tijd dit weekend? Met dit pastagerecht win je de race tegen de klok. Staat echt in 10 minuten op tafel. Het recept is afkomstig uit het kookboek ‘Puur Pasta’ van de Italiaanse Laura Santtini. Dit recept is voor 2 personen, maar heel gemakkelijk uit te breiden naar 4 of 6.

Welke wijn bij tagliatelle met grote garnalen?

Dit pastagerecht heeft van alles wat: fris door de azijn en citroen, bite door de garnalen en courgette en kruidig door de frisse munt. Dat vraagt om een frisse witte wijn: denk aan een sauvignon blanc, de verleidelijke Italiaanse Gambellara of een kruidige rosé uit Noord-Italië.

Tagliatelle met garnalen en courgette

Tagliatelle met grote garnalen

Bereiding: 10 minuten
Supersnel gerecht met tagliatelle voor als je héél snel klaar wilt zijn. Staat in 10 minuten op tafel. Vol en complex van smaak.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook geplet, gepeld en in de lengte gehalveerd
  • 150 gram courgette in plakjes van 5 mm
  • 200 gram verse tagliatelle
  • 125 gram rauwe gepelde grote garnalen ontdooid
  • een handje muntblaadjes fijngehakt
  • rasp van 1 citroen
  • 1 eetlepel dikke balsamicoazijn
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding
 

  • Breng een pan met ruim water en zout aan de kook.
  • Verhit intussen 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de knoflook al roerend tot deze bruin kleurt. Schep de courgette erdoor en bak de groente in ca. 5 minuten beetgaar.
  • Kook intussen de tagliatelle beetgaar volgens gebruiksaanwijzing.
  • Schep de garnalen door de courgette en bak ze mee tot ze roze kleuren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af, maar houd 2,5 dl van het kookwater achter. Schep de pasta door het courgettemengsel. Voeg een scheut kookwater, de helft van de munt, de citroenrasp en de rest van de olie toe. Roer het geheel stevig op hoog vuur tot de pasta romig en goed bedekt is. Besprenkel met de balsamicoazijn en maal er nog wat peper boven. Bestrooi met de rest van de munt. Serveer direct.
  • Lekker met tomatensalade me avocado.
  • Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.

Het kookboek Puur Pasta

Cover Puur PastaPraktisch kookboekje van de Italiaanse foodie Laura Santtini. Zij is een expert op het gebied van smaak en gezonde voeding. Haar inspiratie komt o.a. uit het familierestaurant van haar ouders (Santini Belgravia) in Londen, waar ze nu zelf de eigenaar van is. Naast het restaurant, schrijft ze kookboeken, en heeft zij een complete foodlijn met ingrediënten en sauzen onder naam ‘Taste #5. In dit kookboekje laat ze de grenzeloze mogelijkheden zien van pasta.

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel : Puur Pasta
Auteur : Laura Santtini
Uitgever : Edicola Publishing
ISBN : 9789492500298
Prijs : € 25,00

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept