Ook al ligt er geen pak sneeuw, toch is het aardig koud de laatste dagen. Daarom deze week 5x overheerlijke winterse gerechten die lekker verwarmend zijn. Dat betekent stoven, stampen en de oven gaat aan. En dan met z’n allen rond de tafel en genieten maar. Bij al deze heerlijke winterse gerechten hebben ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer happiness aan tafel.
MAANDAG
Op meatless monday een heerlijke maaltijdsoep: uiensoep met port. Een variant op de bekende Franse uiensoep, maar dit keer gemaakt van rode uien.
DINSDAG
Op dinsdag eten we een ouderwetse stamppot: boerenkool met worst. Bij mij thuis wordt ie altijd gemaakt door de man in huis. En wat zeker niet mag ontbreken is een schep piccalilly. Dat past bij de worst en maakt het geheel lekker verfrissend.
WOENSDAG
Woensdag is gehaktdag. Deze kippengehaktballen met speksaus van Jeroen Meus zijn echt een aanrader. Een heerlijk wintergerecht. Ik zet hem alvast op mijn boodschappenlijst…
DONDERDAG
Op donderdag een onwijs lekker stoofpot uit Texas: de originele chili con carne met rundvlees. Dat betekent wel wat langer stoven dan wanneer je een chili met gehakt maakt. Maar het resultaat is er naar. Ik zeg doen!
VRIJDAG
Met het oog op het weekend: spicy varkenskrabbetjes van ZTRDG. Zo heb je vast nog nooit gegeten.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een antwoord