NewFysic

Lekker eten en toch afvallen

Vorig jaar om deze tijd (door de corona-crisis lijkt dit echter veel langer geleden) besloot ons gezin dat het hoog tijd werd iets aan ons gewicht te doen. Okay, de een had het wat harder nodig dan de ander, maar héé: samen sterk. Feit was tot dan toe, dat de zelfhulppogingen om wat af te vallen, steeds niet het juiste effect had. Dus zochten we hulp. We kwamen uit bij NewFysic. En dat beviel. De een verloor 12 kilo en de ander 5. En die zijn er nooit meer bijgekomen. Hoe? Dat lees je onder andere in ‘Het complete NewFysic kookboek’.

Onze gang ging naar een van de vele vestigingen van NewFysic waar je persoonlijk begeleid wordt in het afslankproces. Met een op maat gemaakt voedingsplan, afgestemd op leefstijl, afslankverleden en eetgewoonten, het bepalen van een streefgewicht en geadviseerde voedingssupplementen gingen we aan de slag.

1 kilo per week afgevallen

Wat direct opviel was, dat we heel gevarieerd en vooral best veel mochten eten. Wekelijks brachten we een bezoek aan onze coach, gingen op de weegschaal staan en konden vragen stellen. En ja, dat weegmomentje zette wel aan tot doorpakken. Want hoe leuk om elke week te zien dat er weer wat af is! Eerlijk is eerlijk. Hoe royaal een afslankdieet ook is, er zijn wel regels waaraan je je te houden hebt. En zoals met alle regels: die ben je wel eens geneigd aan je laars te lappen. Maar het ging goed. Gemiddeld verloren we 1 kilo per week. Toen we ons streefgewicht bereikt hadden, waren ook onze eetgewoonten anders geworden. Met regelmaat eten, gezonde snackjes tussendoor, nog meer groenten, minder koolhydraten, vaker crackers in plaats van boterhammen en halfvolle en magere zuivelproducten.

Mieke van Laarhoven in de keuken; een van de auteurs van I Love Food & Wine
Culinair schrijfster Mieke van Laarhoven raakte probleemloos 5 kilo kwijt

Kookboek NewFysic biedt hulp

En toen was daar het kookboek van NewFysic. Met veel informatie over de afvalmethode die NewFysic hanteert, talloze tips om je te begeleiden tijdens het afslankproces, wat te doen als je uit eten gaat, hoe je feestjes overleeft, en recepten, heel veel recepten. Voor ontbijt, lunch, de warme maaltijd, maar ook voorgerechten, snacks en toetjes. Én twee feestelijke chefsmenu’s van niet minder dan topkoks Ron Blaauw en Jeroen Robberegt. Kortom: een fijn boek om tijdens het afslanken maar ook na je bereikte streefgewicht bij de hand te hebben. De liefhebbers om calorieën te tellen komen helaas niet aan hun trekken. Bij de recepten zijn geen voedingswaarden opgenomen.

Wij hebben inmiddels al heel wat gerechten uit het kookboek gemaakt en de kipcurry was meteen favoriet. Komtie! En eet lekker.

 

Kipcurry met broccoli, paksoi en tomaat

2 personen25 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels rode currypasta (supermarkt)
  • 100 gram gepelde tomatenblokjes (blik)
  • ½ eetlepel vloeibare zoetstof
  • 4 kaffir-limoenbladeren (diepvries toko)
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram paksoi (of een kleine amsoi supermarkt)
  • 1 kleine stronk broccoli
  • versgemalen peper
  • zout

Stap 1

Pel de ui en knoflook. Snipper de ui, hak de knoflook. Verhit de olie in een wok of koekenpan en fruit ui en knoflook. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe aan het ui-knoflookmengsel. Bak al omscheppend een paar minuten mee tot de kip bijna gaar is. Voeg de currypasta toe, bak kort mee en blus af met de tomatenblokjes en de zoetstof. Kaffir-limoen toevoegen en afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten pruttelen.

Stap 2

Intussen zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaarkoken. Hak de paksoi grof, verdeel de broccoli in roosjes en voeg toe aan het kipmengsel. Laat het geheel nog ca. 5 minuten sudderen. Verwijder de kaffir-limoenbladeren en breng de curry desgewenst op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst. Bestrooi eventueel met vers gehakte koriander.

 

Bestellen kun je hier:

Cover Het complete NewFysic kookboek Titel : Het complete NewFysic Kookboek
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 2157 5803
Prijs : € 27,50

 

 

Binnenkort komen er twee recepten uit het boek online: Groene Groente risotto en Wrap pizza met zalm en asperges. Nieuwsgierig?

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *