Fishermans Thursday

Gebakken schar met Hollandse garnalen

Het gezondheidadvies van het voedingscentrum luidt: eet minimaal tweemaal per week vis, waarvan eenmaal vette vis. Daarom niet alleen vis op de geijkte ‘vrijdag visdag’, maar ook op onze ‘Fishermans Thursday’ mag er best een visje in de pan! Kies eens voor de wat minder bekende schar. Lijkt qua smaak wel wat op schol, alleen is hij wat droger. Dit goed betaalbare visje uit de Noordzee smaakt extra lekker wanneer je er Hollandse garnalen aan toevoegt; dus we eten gebakken schar met Hollandse garnalen. Dat betekent dubbel genieten van oer-Hollandse vis uit eigen land. Bovendien ook nog eens zeer slank en koolhydraatarm!

VOEDINGSWAARDE P.P.: Per persoon bevat dit gerecht slechts 245 Kcal, en 3 koolhydraten.

Welke wijn bij gebakken schar met Hollandse garnalen?

Bij Hollands visgerecht als ‘Schar met Hollandse garnalen’ kiezen we voor een Spaanse Verdejo. Deze licht goudgele witte wijn is redelijk strak, licht en fris. Schar is een visje dat strak aanvoelt in je mond. De kerrie is aromatisch, maar de gele paprika overheerst en zorgt voor een zoetje. De Hollandse garnalen zijn subtiel aanwezig met een licht stroef mondgevoel. De frisse kruidigheid en het bloemige fruit van de Verdejo passen goed bij de verschillende ingrediënten van het gerecht.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 4 hele scharren, schoongemaakt
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 4 eetlepels olie
  • 1 bosui, in dunne ringetjes
  • 1 kleine gele paprika, in halve reepjes
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels verse basilicum, in dunne reepjes

Stap 1

Meng op een groot plat bord de bloem met de kerriepoeder en wat zout en versgemalen peper en spreid het bloemmengsel over het hele bord uit. Dep de vissen goed droog en wentel ze door het bloemmengsel.

Stap 2

Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de paprika ca. 3 minuten. Voeg de bosui  toe en bak nog ca. 2 minuten mee. Roer de garnalen en basilicum erdoor. Schep alles uit pan. Maak de pan schoon en verwarm 3 eetlepels olie. Bak de vissen (zo nodig na elkaar of in 2 koekenpannen) op matig hoog vuur in 8 tot 10 minuten mooi bruin en gaar. Halverwege keren.

Stap 3

Leg elke schar op een warm bord. Schep het garnalenmengsel in het midden op de vissen. Lekker met krielaardappeltjes en een groene salade.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *