Weekmenu #48

5x troostrijk comfortfood

Momenteel is de wereld een beetje depri, toch. Buiten is koud en nat. Opnieuw een uitzichtloze lockdown. Er is weinig zonnigs om ons heen. Dus moeten we het thuis gezellig maken met lekkere stoofpotjes, verslavend lekkere maaltijdsoepen en dampende stamppotten. Dus deze week vijf maal troostrijk comfortfood met mijn favoriete gerechten waar ik altijd zin in heb, die mij blij maken en waar ik gelukkig van word.

Bij dit onweerstaanbare comfortfood schenken we natuurlijk ook een goed glas wijn (daar word je ook weer vrolijker van). Uiteraard een bijpassende, want dat hoort bij I Love Food & Wine. Maar welke ga je kiezen? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op meatless Monday maken we onze vegetarische kapsalon! Dit is de gezonde versie met knapperige zoete aardappelfrietjes, vegetarisch shoarma-vlees, en gesmolten kaas. Makkelijk om te maken en homemade het allerlekkerst!

Vegetarische kapsalon met zoete aardappel en knoflooksaus
Vegetarische kapsalon met zoete aardappel en knoflooksaus

DINSDAG

Op de dinsdag kies ik voor een van mijn grote favorieten: de ‘echte’ chili con carne. Die maak je niet met gehakt, maar met rundvlees. Zo ongelooflijk lekker. Recept voor 6 personen. Heb je iets over (ik kan het mij niet voorstellen), geen probleem. Dit gerecht is heel makkelijk in te vriezen.

Chili con carne uit Texas
Chili con carne uit Texas

WOENSDAG

Misschien is zuurkoolstamppot niet je favoriet, maar dan moet je toch eens deze stoofpot proberen: romige zuurkool met kip. Iedereen die bij ons komt eten vindt dit verrukkelijk. Proberen dus… Ik krijg er nu al zin in.

Romige zuurkool met kip
Romige zuurkool met kip

DONDERDAG

Ouderwetse Hollandse hachee, zoals je moeder hem maakte. Dit heerlijk rundvlees stoofgerecht is misschien wat in de vergeethoek geraakt, maar het blijft een van mijn favoriete klassiekers. Dit recept heb ik vele malen getest om de juiste verhoudingen te vinden. Een recept dat zorgt voor een gevoel van geborgenheid.

Hollandse hachee
Hollandse hachee zoals het hoort

VRIJDAG

Ben je ook fan van zo’n pruttelende maaltijdsoep op het vuur? Heerlijke geuren stromen dan je kamer in. Dat gebeurt bij deze goddelijke Hongaarse goulashsoep uit de koker van Marc Huibers. Hij noemt het zijn ‘stormsoep’. Echt een toppertje.

Goulashsoep Huibers thuis aan tafel
Hongaarse goulashsoep

 

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 39 ComfortfoodZin in meer hartverwarmende recepten? Hier vind je er meer!

 

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET COMFORTFOOD OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu met comfortfood opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Het is tijd voor comfortfood! Wat is dat? Heerlijke stoofpotten, dampende maaltijdsoepen en troostrijke stamppotten. Gerechten waar je gelukkig van wordt, die het koude weer en de lockdown weer even doen vergeten. Recepten nodig? Ga naar de website van I Love Food & Wine. #lockdown #comfortfood #stamppot #stoofpot #maaltijdsoep.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *