Weekmenu #3

5x Koolhydraatarm; boordevol variatie

We gaan nog even door met het letten op de lijn. Deze week doen we dat met een geweldig lekker menu met koolhydraatarme gerechten. Dat betekent dus geen aardappelen, brood, rijst of pasta bij het hoofdgerecht. Maar je vult aan met verse groenten of een groene salade. Zo heb je toch gewoon een bord vol, en ongemerkt verlies toch je gewicht. Daar doe je het voor!

Voor meer inspiratie: kijk ook nog even naar gezonde start en slank zonder dat je het merkt!

Allemaal heerlijke recepten met een bijpassend wijnadvies, want 1 glas per dag is zeker verantwoord, ook al wil je afvallen. Plezier in eten blijft het allerbelangrijkst.

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met deze heerlijke pizza-omelet: vegetarisch, slank en koolhydraat-arm. Eigenlijk een multi-functioneel recept, want je kunt hiermee ook ontbijten of lunchen. Let op: recept voor 1 persoon. Levert maar 480 Kcal en 6 gram Koolhydraat.

Pizzaomelet koolhydraatarm
Koolhydraatarme omelet die lijkt op een pizza

DINSDAG

Op dinsdag kiezen we voor mosselen met spek en prei. Recept van de Britse Hugh Fearnley-Whittingstall. Hij gebruikt alleen 150 ml cider in zijn recept. Dat moet je wel vervangen door droge witte wijn, want cider bevat véél meer koolhydraten. Levert nu 465 Kcal en 15 gram koolhydraat. Let op: recept voor 2 personen.

Mosselen met spek en cider
Gekookte mosselen met spekjes en prei

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Kies eens voor deze heerlijk smeuïge kipgehaktballetjes in tomatensaus. Erbij een spaghetti van courgette. Recept uit de Slanke keuken. Levert maar 655 Kcal en 24 gram Koolhydraat.

Kipgehaktballetjes met courgettespaghetti
Kipgehaktballetjes met courgettespaghetti

 

DONDERDAG

Uit het kookboek van Melissa Hemsley komt dit kipgerecht met za’atar. Uit het kookboek Eat Happy. Overheerlijk en heel makkelijk om te maken. Bovendien dus koolhydraatarm. Wat wil je nog meer? Levert: 510 Kcal en 13 gram Koolhydraat. Serveer er een salade bij.

Kip met Za'atar
Kip met za’atar en citroendressing

VRIJDAG

Voor het weekend; geniet van deze kalfsmedaillons in mosterdsaus van de Vlaamse Pascale Naessens, een specialiste in koolhydraatarme recepten! Alles komt hier uit één pan. Let op; dit is een recept voor 2 personen. Ben je met meer mensen, gebruik dan 2 pannen. Levert: 380 Kcal en 13 gram Koolhydraat.

Kalfsmedaillons met paddenstoelen
Kalfsmedaillons met paddenstoelen

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT VAN DEZE KOOLHYDRAATARME GERECHTEN!

Weekmenu 33 Zomers kh-armNog meer koolhydraatarme gerechten nodig? Hier vind je er nog vijf. 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *