Meatless Monday

Simpele pizzaomelet, koolhydraatarm

Koolhydraatarm lunchen of ontbijten vraagt vaak wat meer van je fantasie. Deze pizzaomelet is vegetarisch, én koolhydraatarm. Bovendien zo gemaakt, want hij staat in 10 minuten op tafel. Gebruik alle overgebleven groenten die echt op moeten, en doe ze samen met de champignons in de pan.

VOEDINGSWAARDE per omelet.: 480 Kcal, 35 gram Vet,  35 gram Eiwit, 6 gram Koolhydraat

1 persoon10 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 1 theelepel tijm
  • 3 eieren
  • zout, versgemalen peper
  • 4 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 50 gram geraspte belegen Goudse kaas
  • basilicum en/of rucola

Stap 1

Verhit de grill van je oven. Laat de boter smelten in een ovenbestendige kleine koekenpan. Bak de knoflook kort aan. Doe de paddenstoelen en de kruiden erbij en laat ca. 4 minuten meebakken op halfhoog vuur tot de paddenstoelen hun vocht kwijt zijn.

Stap 2

Klop intussen de eieren los met zout en peper. Giet het mengsel in de koekenpan en verdeel het ei over de champignons. Voeg de kerstomaatjes toe met de bolle kant naar beneden. Bak nog een paar minuten tot de onderkant van de omelet is gestold.

Stap 3

Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en zet de pan ca. 2 tot 3 minuten onder de hete grill tot het ei gaar en de kaas goudbruin is. Garneer eventueel met basilicumblaadjes en wat rucola.

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *