Zomers koolhydraatarm

I Love Food & Wine WEEKMENU #33

De vakantie zit er weer op. Misschien moeten er toch wat kilootjes af (bij mij wel hoor), dus we gaan op de gezonde toer. Ik kies dan graag voor koolhydraatarm. Met dit afwisselend zomers koolhydraatarm weekmenu ben je verzekerd van een gezond en goed resultaat. En geloof mij, je bent zo een paar kilo kwijt. Proberen waard.

Waar let je op als je koolhydraatarm wil eten? Kies bij het diner eerst vlees, vis, of kaas. En vul dit aan met veel groenten en/of salades. Kortweg: eigenlijk vervang je aardappelen, brood of pasta door groenten. En dat is extra gezond, want groenten bevatten veel belangrijke voedingsstoffen als vitaminen en mineralen.

Natuurlijk wel met 1 glas wijn erbij. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel (lees de wijn-spijsadviezen bij elk recept). Laat je inspireren…

MAANDAG

We starten op maandag altijd met de MEATLESS MONDAY. Deze groente-lasagne zonder pasta lijkt misschien bewerkelijk, maar de oven doet het werk. Je maakt namelijk eerst dunne omeletjes.

Per persoon bevat dit gerecht  515 Kcal, en 8 koolhydraten.

Groente-lasagne zonder pasta
Groente-lasagne zonder pasta

DINSDAG

Op dinsdag kies ik voor een van mijn lievelingsrecepten: Zomerse pestokip met zomergroenten. Afkomstig uit het kookboek Eat Happy van Melissa Hemley. Staat in 20 minuten op tafel.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 510 Kcal, en 12 koolhydraten.

Pestokip met zomergroenten
Pestokip met zomergroenten

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. Wat dacht je van deze Turkse lamskebab met kruiden-yoghurtsaus. Je kunt natuurlijk ook rundergehakt gebruiken. Serveer dit keer met roerbakgroenten of bloemkoolrijst om de koolhydraten laag te houden. Natuurlijk geen pitabroodje erbij geven ;-)! TIP: maak alvast wat meer pesto, dan kun je dit ook voor het recept vis en papillotte gebruiken!

Per persoon bevat dit gerecht slechts 305 Kcal, en 5 koolhydraten.

Lamskebab
Lamskebab met kruidensaus

DONDERDAG

Op donderdag kiezen we voor vis: deze kabeljauwfilet en papillotte is slank, snel en koolhydraatarm. Komt ook uit het kookboek Eat Happy, evenals de Pestokip met zomergroenten.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 440 Kcal, en 10 koolhydraten.

Vis en papillotte
Vis en papillotte

VRIJDAG

Op vrijdag een zomerse Griekse maaltijdsalade met kip en feta. Komt uit het kookboekje De Koolhydraatarme Keuken. Een aanrader en zo klaar.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 355 Kcal, en 6 koolhydraten.

Griekse kip met feta
Griekse kip met feta

 

Meer ideeën nodig? In mijn vorig koolhydraatarm weekmenu staan nog meer mogelijkheden.

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

BEWAAR HET WEEKMENU OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu zomers koolhydraatarm. Slank worden of slank blijven met koolhydraatbeperkte heerlijke gerechten. Van zomerse pestokip en kabeljauw en papillotte tot Griekse salade met kip of Turkse gehaktspies van de BBQ. Met bijpassend wijnadvies. Alle recepten zijn getest! #zomers #bbq #slank #lowcarb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *