Wat gaan we eten vandaag? Of liever gezegd: ‘Wat gaan we eten de komende week’? Ook al ligt er geen pak sneeuw, toch is het aardig koud de laatste dagen. Dus zetten we heerlijke winterkost op het weekmenu. Dat betekent stoven, stampen en de oven gaat aan. En dan met z’n allen rond de tafel en genieten maar.
Winterse gerechten, winterse wijn
Bij al deze heerlijke winterkost hebben ook de juiste wijn gekozen. Kijk voor de juiste wijn naar het wijnadvies van het bijbehorende recept. Want daar gaat het om: als je dan toch een glas wilt drinken, zorg ervoor dat ie erbij past.
Maandag: Zuurkoolschotel met pecannoten
Heerlijke ouderwetse zuurkoolschotel uit de oven. Een vegetarisch recept van oma Jetty. Kaas en pecannoten zijn hier de smaakmakers.
Dinsdag: snelle Hongaarse goulash
Deze heerlijke Hongaarse stoofpot is, al jaren lang, een favoriet bij ons in huis. Sneller gemaakt dan het originele recept, omdat ik varkensvlees gebruik in plaats van rundvlees. Superlekker met rijst, doperwten en zoetzure paprikasalade. Aanrader!
Woensdag: Kippenvinken met stoemp
Uit het kookboek Winterkost van de Belgische tv-kok komt dit recept van zelfgemaakte kippenvinken met een stamppotje van warmoes, oftewel snijbiet. Dat is moeilijk te krijgen. Dus wij vervangen het door spinazie. De piccalilly en mosterd zorgen voor extra pit.
Donderdag: Boerenkool met bonen en worst
Boerenkoolstamppot met worst; dat ken je wel. Maar met zo’n wintergroente als boerenkool kun je veel meer doen. In dit recept voeg je Hollandse bruine bonen en uien. Heerlijke winterkost. Bovendien heel snel op tafel.
Vrijdag: Mijn Hollandse erwtensoep
Hollandse erwtensoep, oftewel snert: dat is echt een hartverwarmende maaltijdsoep voor het weekend! Naar een recept van mijn moeder: met verse worst én rookworst.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Meer ideeën nodig met lekkere winterkost? Hier vind je nog 5 winterse gerechten.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen