Deze goulash maak ik al jaren. Ooit met als uitgangspunt een recept uit een oud kookboek. Mijn kinderen zijn er dol op. Meestal wordt goulash gemaakt van rundvlees, maar deze versie heeft mals varkensvlees als basis. De Heinz tomatenketchup is cruciaal en maakt de saus tot een waar succes.
Welke wijn bij goulash van varkensvlees?
Heerlijk met rode wijn die niet te zwaar is zoals bijvoorbeeld Côtes du Rhône, Rosso di Montalcino, Shiraz uit Zuid-Afrika.
4 personen | ca. 1 ½ uur |
Ingrediënten
- 1 kg schouderkarbonade (met bot)
- zout, peper
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel olie
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 2 grote uien, fijngesnipperd
- 2 eetlepels milde paprikapoeder
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 6 eetlepels Heinz tomatenketchup
- 100 ml witte of rode wijn
- 1 bekertje crème fraîche
Stap 1
Van de schouderkarbonades eerst alle botten verwijderen (dat zou je eventueel ook aan je slager kunnen vragen!). Snijd het varkensvlees in stukken . Bestrooi met zout, peper en de gezeefde bloem.
Stap 2
Verhit de olie in een braadpan. Bak de spekblokjes in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg het vlees en de ui toe bak dit ca. 5 minuten mee. Teentje knoflook erboven uitpersen. Roer de paprikapoeder erdoor en bak even mee. Toevoegen: tomatenketchup, 100 ml wijn en 100 ml water. Met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaarstoven. Vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor roeren. Lekker met rijst, doperwten en zoetzure paprikasalade.
Meer goulash IDEEËN nodig?
Hou je niet zo van varkensvlees, dan is deze Tsjechische goulash van Mieke van Laarhoven ook een aanrader. Ze noemt hem Cesky Gulas. Maar deze goulashsoep vind ik ook niet te versmaden. Keus genoeg dus!
credit foto: zie op instagram @dagelijksekookkunst van Petra Bader
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een antwoord