Wie zegt dat je boerenkool altijd moet stampen? Helemaal niet nodig, want je kunt het ook anders doen. We gaan hem vandaag eens roeren. En doen er ook nog Hollandse bruine bonen bij. Laat de winter maar komen! Verrassend lekker en snel klaar.
Welke wijn bij Boerenkool met bonen en worst?
Drink hier een glas rode wijn. Kies bijvoorbeeld voor een glas Roc & Lune erbij. Waarom deze wijn uit de Languedoc? Kijk bij wijn van de dag…
4 personen | 30 minuten |
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, in halve ringen
- 1 runderbouillontablet
- 600 gram kruimige aardappelen, geschild
- 300 gram gesneden boerenkool
- 400 gram bruine bonen (blik)
- 1 grote rookworst à 350 gram
- zout, versgemalen peper
- sojasaus
Stap 1
Verhit in een grote soeppan de olie. Fruit de ui ca. 3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg 1 liter water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de boerenkool toe, roer door het vocht en laat ca. 5 minuten meekoken.
Stap 2
Spoel intussen de bruine bonen af. Roer de bonen en de rookworst door het boerenkoolmengsel. Breng opnieuw aan de kook en laat 2 minuten meekoken. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus. Schep in diepe borden.
Meer mogelijkheden met boerenkool
Toch meer zin in een ouderwetse versie? Dat recept staat ook op deze website. Klik hier voor deze overheerlijke versie die niet kan mislukken. Ander superrecept met is deze quiche met boerenkool en champignons.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!