Boerenkool en bonen in een pannetje met rookworst

Easy Tuesday
Boerenkool met bonen en worst

Wie zegt dat je boerenkool altijd moet stampen? Helemaal niet nodig, want je kunt het ook anders doen. We gaan hem vandaag eens roeren. En doen er ook nog bruine bonen bij. Laat de winter maar komen! Verrassend lekker en snel klaar. Zeker met een glas Roc & Lune erbij. Waarom deze wijn uit de Languedoc? Kijk bij wijn van de dag…

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 runderbouillontablet
  • 600 gram kruimige aardappelen, geschild
  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 400 gram bruine bonen (blik)
  • 1 grote rookworst à 350 gram
  • zout, versgemalen peper
  • sojasaus

Stap 1

Verhit in een grote soeppan de olie. Fruit de ui ca. 3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg 1 liter water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de boerenkool toe, roer door het vocht en laat ca. 5 minuten meekoken.

Stap 2

Spoel intussen de bruine bonen af. Roer de bonen en de rookworst door het boerenkoolmengsel. Breng opnieuw aan de kook en laat 2 minuten meekoken. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus. Schep in diepe borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *