Gehakt is lekker veelzijdig, want je kunt er alle kanten mee uit. Deze week kiezen we voor gehaktballen (of gehaktballetjes) in de hoofdrol. Elke dag een andere bal. Geen probleem. Kijk maar eens hoeveel verschillende variaties er mogelijk zijn.
Daar hoort natuurlijk een lekker glas wijn bij. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elke recept.
Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.
Op Meatless Monday starten we met een vegetarische bal. Niet zomaar eentje. Nee, deze vegetarische gehaktballen komen uit India. Gemaakt van linzen. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, want ze zijn in 30 minuten klaar! (Alleen de rode linzen en mungbonen wel even een dag van tevoren in het water zetten om te weken.)
Zoals jullie weten houd ik van Aziatisch eten en deze Thaise gehaktballetjes uit het kookboek Thai zijn mijn absolute favoriet. Ze staan in ca. 35 minuten op tafel. Advies: maak ook meteen de smeuïge kokosrijst (zelfde recept). Je waant je in Thailand.
Op donderdag eten we de groene gehaktballen, gemaakt van lamsgehakt. Ze worden groen door de gepureerde spinazie die erin verwerkt is. Kun je geen lamsgehakt krijgen, kies dan half-om-half gehakt. Geef er aardappelpuree bij. Gegarandeerd succes!
Geef een reactie