Weekmenu #16

5 x internationale gerechten die je geproefd moet hebben

Internationale gerechten zijn altijd ware klassiekers. Ieder land heeft zo z’n specialiteit. Je kent ze wel: nasi goreng, paella, moussaka, rendang, pizza. Ik houd hier enorm van, en ben ook altijd op zoek naar het meest perfecte recept. Voor deze week een top 5 van de iets minder bekende internationale gerechten. Welke 5 moet je echt ook eens geproefd hebben? Ik zet ze deze week in de schijnwerpers. Geniet ervan. Succes gegarandeerd!

Bij deze internationale gerechten hoort natuurlijk een goed glas wijn. Uiteraard een bijpassende (daar gaat het om op I Love Food & Wine). Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel.

 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met de Mexicaanse keuken. Maak eens deze vegetarische enchilada’s. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst. Het valt echt mee om dit te maken, na ruim een half uur staat je gerecht al in de oven. Daarna smullen maar…

Enchilada's met zoete aardappel
Enchilada’s met zoete aardappel

DINSDAG

Op dinsdag reizen we af naar Italië. Geen pasta bolognese dit keer (ook een toprecept op mijn website!), maar een spaghetti all amatriciana. Je hebt maar vier ingrediënten nodig (afgezien van de versgemalen peper). Waanzinnig lekker!!!

Spaghetti all'amatriciana, spaghetti met spek en tomaat
Spaghetti all’amatriciana: spaghetti met spek en tomaat

WOENSDAG

Voor de woensdag maken we een verrukkelijke maaltijdsoep uit de Brits-Indiase keuken: mulligatawny soep. Geurige homemade kippensoep, aangevuld met witte basmatirijst en Griekse yoghurt. Maak zelf die kippenbouillon, en begin een dagje eerder. (Gewoon ’s avonds opzetten als je toch naar de tv kijkt.)

Mulligatawny soep
Mulligatawny soep van kip uit de Britse keuken

DONDERDAG

Ook de Thaise keuken is een van mijn grote favorieten. Daar kun je mij voor wakker maken. De kip met cashewnoten is een klassieker die bij elk Thais restaurant op de kaart staat. Vandaag maak je hem zelf. Helemaal niet moeilijk om te maken. In 30 minuten staat dit roerbak-gerecht op tafel. Rijst erbij en klaar is Kees.

Thaise kip met cashewnoten
Thaise kip met cashewnoten

VRIJDAG

Heb jij al asperges op tafel gezet? Heel eerlijk, ik nog niet. Anyway: minimaal éénmaal in het seizoen moet deze Nederlandse klassieker eraan geloven: asperges met beenham, ei, botersaus en peterselie. Mijn familie is er dol op!

Asperges met beenham
Klassieke asperges met beenham

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 26 2019 Mediterrane keukenZin in nog meer internationale gerechten? Hier vind je 5 klassiekers uit de Mediterranee!

 

 

 

BEWAAR DIT WEEKMENU MET 5X INTERNATIONALE GERECHTEN OP PINTEREST!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Weekmenu met een top 5 van internationale gerechten uit de landen Mexico, Italië, Nederland, Thailand en Engeland. Allemaal klassiekers die je een keer geproefd moet hebben. Niet de meest voor de hand liggende, maar wel een ontdekkingstocht waard. #klassiekers #internationalegerechten #classics #wereldkeuken #toprecepten