Op zaterdag koken we nog een keertje van ZTRDG (bestaat helaas niet meer)! Dit was een on-line magazine over écht eten en koken met het seizoen. Elke week verscheen er een nieuwe editie met recepten en authentieke verhalen. Het liefst met ambachtelijke en biologisch geproduceerde ingrediënten. Voor nu, een winters ovengerecht dat iedereen lekker vindt; gehaktballetjes met knolselderij en paddenstoelen.
Laat het brood weken in de melk totdat het uit elkaar valt. Doe in een kom: gehakt, ei, uitgeknepen brood en sjalotje. Goed door elkaar kneden (als het te vochtig blijft, eventueel nog wat paneermeel of beschuit toevoegen). Breng op smaak met zout en peper. Rol er mooi balletjes van (dit gaat makkelijker als je vochtige handen hebt).
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 C. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Roerbak de knolselderij in ca. 5 minuten tot ze licht kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Schep in de braadslede. Voeg 1 eetlepel olie toe aan het bakvet in de koekenpan en verhit. Roerbak de paddenstoelen met de knoflook ca. 2 minuten kort. Schep over in de braadslede. Voeg opnieuw 2 eetlepels olie toe aan het bakvet in de koekenpan en verhit. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en leg tussen de knolselderij en paddenstoelen. Breng de fond in de koekenpan aan de kook, roer de aanbaksels los en verdeel over de inhoud van de braadslede. Zet ca. 20 minuten in de oven. Lekker met aardappelpuree, en een salade met geroosterde pijnboompitjes en tomaten.
Geef een antwoord