Weekmenu #37

5x Spannend gehakt

Gehakt blijft een toppertje in de keuken. Je kunt er heel veel kanten mee op, omdat je allerlei smaken kunt toevoegen. Bovendien is het gemakkelijk te verwerken, je kunt niet zo heel veel fout doen. En…, niet onbelangrijk iedereen vindt het lekker en het verveelt nooit. Kijk maar hoeveel variatie er mogelijk is. Een hele week gehakt is geen straf. En op Meatless Monday maak je gewoon gehakt van linzen. Ook heel lekker.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday eten we vegetarische gehaktballetjes: oftewel falafel van rode linzen.  Staat in 20 minuten op tafel. Let op: recept voor 2 personen.

Falafel van rode linzen
Falafel van rode linzen

DINSDAG

Op dinsdag eten we gehaktballetjes van lamsvlees: lamskebab met kruidige yoghurtsaus. Recept uit de Turkse keuken. Eet er pitabroodjes en kool-wortelsalade bij. Wil je koolhydraat-arm eten, laat dan de broodjes achterwege.

Lamskebab
Lamskebab met kruidensaus

WOENSDAG

Op woensdag, gehaktdag, maken we een Indonesische slavink. Dat is een toppertje hier in huis. Heerlijk met roergebakken spitskool met wat koriander.

Indonesische slavink met spitskool
Indonesische slavink met spitskool

DONDERDAG

Deze gehaktballetjes zijn gemaakt van kipgehakt. Erbij een groente-spaghetti van wortel en courgette. Supergezond en lichtverteerbaar. Afkomstig uit het kookboek ‘De Slanke keuken’.

Kipgehaktballetjes met courgettespaghetti
Kipgehaktballetjes met courgettespaghetti

VRIJDAG

Met het oog op het weekend maken we  een gehaktbrood van rundergehakt verpakt in bladerdeeg. Daar kun je je vrienden zeker mee verrassen. Weergaloos lekker!

Gehaktbrood in bladerdeeg met appel-vijgenchutney

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 8 Toppers met gehaktNog meer gehaktrecepten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *