Weekmenu #4

5x Bistro Klassiekers

Als ik het woord ‘Bistro’ hoor, dan maakt mijn hart een sprongetje. Direct glijden de bekende Bistro-gerechten als een film door mijn hoofd: boeuf bourguignon, coq au vin, quiche lorraine, ratatouille, gratin dauphinoise, en ga zo maar door. Van deze eerlijke keuken met herkenbare klassiekers krijg ik meteen trek. Deze week wordt dus een feestweek met bekende gerechten die je altijd wilt blijven eten. Tenminste ik wel.

Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

 MAANDAG

Hoewel er niet veel vegetarische Franse bistro-klassiekers zijn, word ik van deze Elzasser uientaartjes heel erg blij. Daar schenk je een sappige pinot blanc bij.

Tartelettes met uien
Tartelettes met uien en tijm

DINSDAG

Op dinsdag maken we coq au vin. Niet met rode wijn, maar met witte wijn. Onweerstaanbaar lekker, vind ik.

Coq au Vin blanc
Coq au Vin blanc

WOENSDAG

Mosselen (moules) staan op elke bistro-kaart. Deze versie met spek en prei zou zeker niet misstaan. In ieder geval lekker snel op tafel.

Mosselen met spek en cider
Gekookte mosselen met spekjes en cider

DONDERDAG

Stoven hoort bij de winter. En in Frankrijk wordt graag gestoofd. Deze Boeuf Bourguignon is een absolute aanrader. Extra diep van smaak door het toevoegen van een runderschenkel. Mijn favoriet.

Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon

VRIJDAG

Met het oog op het weekend. Ik weet niet wat ik moet kiezen: confit de canard, quiche Lorraine of een pissaladière. Allemaal even lekker.

Confit de Canard met waterkerssalade
Confit de Canard met waterkerssalade

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Stoere Stamppot

Nog meer winterse recepten nodig? Hier vind je er nog vijf! 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *