Als ik het woord ‘Bistro’ hoor, dan maakt mijn hart een sprongetje. Direct glijden de bekende Bistro-gerechten als een film door mijn hoofd: boeuf bourguignon, coq au vin, quiche lorraine, ratatouille, gratin dauphinoise, en ga zo maar door. Van deze eerlijke keuken met herkenbare klassiekers krijg ik meteen trek. Deze week wordt dus een feestweek met bekende gerechten die je altijd wilt blijven eten. Tenminste ik wel.
Natuurlijk altijd met een bijpassende wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
Hoewel er niet veel vegetarische Franse bistro-klassiekers zijn, word ik van deze Elzasser uientaartjes heel erg blij. Daar schenk je een sappige pinot blanc bij.
DINSDAG
Op dinsdag maken we coq au vin. Niet met rode wijn, maar met witte wijn. Onweerstaanbaar lekker, vind ik.
WOENSDAG
Mosselen (moules) staan op elke bistro-kaart. Deze versie met spek en prei zou zeker niet misstaan. In ieder geval lekker snel op tafel.
DONDERDAG
Stoven hoort bij de winter. En in Frankrijk wordt graag gestoofd. Deze Boeuf Bourguignon is een absolute aanrader. Extra diep van smaak door het toevoegen van een runderschenkel. Mijn favoriet.
VRIJDAG
Met het oog op het weekend. Ik weet niet wat ik moet kiezen: confit de canard, quiche Lorraine of een pissaladière. Allemaal even lekker.
KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!
Nog meer winterse recepten nodig? Hier vind je er nog vijf!
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!