Peterselie, bieslook, basilicum, koriander, dragon, munt; allemaal frisse groene kruiden die passen in zomerse gerechten. Mmm…, en alleen al de geur is uitermate verleidelijk. Ze peppen een gerecht op in kleur en smaak, zelfs zodanig dat zout soms overbodig is. Ik ben er dol op en heb ze altijd ‘vers’ op voorraad. Komt altijd van pas. Deze week spelen ze een belangrijke rol in het I Love Food & Wine-menu. Dat zorgt voor gekruide afwisseling.
En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel.
MAANDAG
We starten de week altijd met meatless monday. Voor vandaag een echte Italiaanse klassieker: pasta al pesto. Natuurlijk maak je verse pesto zelf. Likkebaardend lekker. Met de staafmixer zo klaar. Staat in een 15 minuten op tafel. Salade erbij en klaar is kees. Tip: maak een extra hoeveelheid, dan kun je het later in de week nog een keer gebruiken.

DINSDAG
Het kan nog even: het aspergeseizoen is nog niet afgelopen. Dus op dinsdag zetten we verse asperges op tafel: omelet met asperges. De groene smaakmaker is hier dragon. Een echte aanrader.

WOENSDAG
Op woensdag alweer iets vegetarisch: kaasfondue met groene kruiden. Daar drink je een Zwiterse Fendant bij. Staat ook in 15 minuten op tafel!

DONDERDAG
Op donderdag kiezen we voor een zomerse tomatensoep met lekker veel groenten. Smaakmaker: een flinke schep pistou, de Franse variant van pesto. Lekker licht, gezond en calorie-arm. Wil je wat meer ‘vulling’ in de soep? Voeg dan een blikje cannelli-bonen of wat gehaktballetjes toe.

VRIJDAG
Op vrijdag, met het oog op het weekend, staat er een heerlijke biefstuk op het menu. Die wordt op smaak gebracht met een groene kruidensalsa. Waanzinnig lekker…

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie