Lamskoteletten met satésaus

Voor het weekend
Lamskoteletten met satésaus

Een heerlijke combinatie, dit gerecht van Bill Granger: knapperig lamsvlees met een satésaus die anders smaakt dan je gewend bent: friszuur, pittig en romig met een lekkere bite door de stukjes pinda. Kokosroom is puur in toko’s te koop, maar je kunt ook het dikke gedeelte van de kokosmelk uit blik gebruiken. Als je het blik enkele uren voor gebruik in de koelkast zet scheidt de room zich beter af. Voor dit gerecht heb je voldoende aan een blik van 400 ml.

Welke wijn bij lamskoteletten met satésaus?

Bij deze variant op saté met pindasaus passen verschillende wijnen. Een goede en verrassende optie is cider of prosecco. Maar ook een pinot gris, een rosé uit Zuid-Frankrijk of Navarra is een goede keus.

4 personen20 minuten

ingrediënten

  • 2 theelepels geelwortelpoeder (koenjit)
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 theelepel zeezout
  • 3 eetlepels neutrale olie
  • 12 lamskoteletten
  • 2 1/2 dl kokosroom
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 100 gram geroosterde pinda’s, grof gehakt
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel tamarindepasta (toko)
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • korianderblaadjes
  • muntblaadjes

stap 1

Klop de geelwortelpoeder, suiker en zeezout met 2 eetlepels olie door elkaar en schenk het in een ondiepe schaal. Wentel de koteletten erdoor en zet ze apart.

stap 2

Kook de helft van de kokosroom op halfhoog vuur in ca. 6 minuten in. Roer de currypasta erdoor en verhit nog ca. 2 minuten. Roer de rest van de kokosroom, gehakte pinda’s, suiker en tamarindepasta erdoor en laat de saus nog ca. 2 minuten sudderen. Breng op smaak met zout.

stap 3

Verhit de rest van de olie in een grillpan en rooster de lamskoteletten ca. 3 minuten aan elke kant tot ze knapperig van buiten en roze van binnen zijn. Verdeel ze over 4 borden en garneer ze met ui, koriander en munt. Geef de satésaus erbij. Lekker met rijst en geroerbakte oosterse groente.

Cover Bill's Asian BasicsKookboek: Bill’s Asian Basics

Opnieuw een kookboek van de Australiër Bill Granger, dit keer met klassieke Aziatische gerechten die snel en gemakkelijk te bereiden zijn.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Bill’s Asian Basics. Ruim 100 favoriete recepten voor iedere dag.
Auteur: Bill Granger
Uitgever: Fontaine
ISBN: 978 90 5956 411 4
Prijs: € 18,95

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *